کتاب پرانتز باز، پرانتز نبسته نوشته محسن عباسیولدی میباشد که در انتشارات آیین فطرت به چاپ رسیده است. این کتاب که جلد سوم از مجموعه «از نو، با تو» میباشد، به عوامل تزلزل بنیان خانواده و راههای پیشگیری از آن میپردازد.
در چند سال اخیر، رشد فزایندهی طلاق شکل معناداری به خود گرفته؛ چندان که به جرئت میتوان ادعا کرد این رشد، از مرز هشدار عبور کرده و در حال نزدیک شدن به مرز بحران است. مجموعهی «از نو، با تو» بر آن است تا علاوه بر ریشهیابی آمار فزایندهی طلاق، راهکارهای پیشگیری از طلاق را نیز بررسی کند. این مجموعه، در چهار کتاب تقدیم شما میشود.
کتاب اول: نقطه نه؛ علامت سؤال؛
کتاب دوم: نقطه ویرگول؛ کمی مکث؛
کتاب سوم: پرانتز باز، پرانتز نبسته؛
کتاب چهارم: خط بزن از دوباره.
مجموعهی «از نو، با تو» حاصل 106 قسمت از برنامهی رادیویی «پرسمان خانواده» در رادیو معارف است. این برنامهها با مشارکت جدی و تأثیرگذار شنوندگان، توانست دلایل افزایش آمار طلاق را به صورت کاربردی بررسی کند. شیوهای که در این کتاب در پیش گرفته شده، این است که ابتدا یک عامل به صورت مختصر بیان میشود و سپس به سؤالات پیامکی و تلفنی شنوندگان دربارهی ابعاد مختلف آن عامل، پاسخ داده میشود. «از نو، با تو» را مجردها بخوانند تا بدانند در مسیر زندگی مشترک چه عواملی وجود دارد که بنیان خانواده را سست میکند. متاهلهایی که زندگی آرامی دارند، بخوانند تا اجازه ورود عوامل متزلزلکننده را به محیط خانواده ندهند. متأهلهایی که اختلافهای جدی دارند، بخوانند تا راهی برای حل اختلافهای خود پیدا کنند. کسانی هم که در آستانه طلاق هستند بخوانند. شاید در تصمیم خویش بازنگری کنند. پدر و مادرها هم از مطالعه این کتاب غافل نشوند تا بتوانند به استحکام هر چه بیشتر زندگی فرزندانشان کمک کنند.
در کتاب پرانتز باز، پرانتز نبسته، از اصول اخلاقی و نقش آن در استحکام بنیان خانواده سخن به میان آمده است. مقصود از اصول اخلاقی در این بحث، مراعات حجاب، مراقبت از نگاه و توجه به اصول شرعی و اخلاقی در ارتباط های میان زن و مرد است. بیتوجهی به این اصول سهگانه، یکی ازدلایل اصلی تزلزل بنیان خانواده در دنیای امروز است.
برخی با استناد به مبانی و توصیههای روانشناسی غربی، معتقدند اختلاط زن و مرد در محیط کاری یک ضرورت است؛ زیرا موجب بالا رفتن بهرهوری میشود.
مبانی و توصیههای روانشناسی غربی برای ما نه مقدساند و نه لازمالاجرا. دین، روی خوشی به اختلاط زن و مرد نشان نداده و در مواردی هم که مجوز داده به قدری توصیههای اکید نموده که نشان میدهد از نگاه دینی اگر زن و مرد این حدود را رعایت نکنند، مشکلات بسیاری برای فرد و اجتماع رخ میدهد.
از سوی دیگر بر فرض که با اختلاط، بهرهوری بالا برود، آیا از خودتان پرسیدهاید که این افزایش بهرهوری به چه قیمتی میخواهد محقق شود؟ ما بهرهوری یک اداره را به قیمت سستشدن بنیان چندین خانواده بالا ببریم؟ آیا از خودمان پرسیدهایم خراب شدن رابطه یک زن و شوهر در خانه تا چه اندازه میتواند در پایین آمدن بازده کاری زن و مرد در محیط کار مؤثر باشد؟
نظر دیگران //= $contentName ?>
کتاب پرانتز باز پرانتز نبسته جلد سوم مجموعه کتاب از نو با تو است. این کتاب هم مثل دیگر کتب این مجموعه در مورد ...