کتاب مشهور آسمان، خاطراتی از استاد علی صفایی حائری است که به همت عزیزالله حیدری، جمعآوری، تنظیم و انتشارات لیلهالقدر آن را به چاپ رسانده است.
مشهور آسمان، خاطراتی از استاد علی صفایی حائری است. علی صفائی حائری معروف به عین صاد در سال ۱۳۳۰ متولد شد. او مجتهد، فقیه، عارف و اندیشمند شیعه بود که بیش از پنجاه جلد کتاب در زمینههای متفاوتی مانند تربیتی، نقد و روش نقد، ادبیات هنر، روش تدریس و آموزش، قرآن کریم و روش برداشت از آن، تفسیر و دیدارهای تازه با قرآن، دعا و حدیث، ولایت و امامت، معارف اسلامی و آموزههای اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی اسلام تالیف کرده است.
علی صفائی حائری در سال ۱۳۷۸ به علت تصادف رانندگی، چشم از جهان فروبست. عزیزالله حیدری در کتاب مشهور آسمان، خاطرات زیبایی از او را جمعآوری کرده است. خاطراتی که ضمن خواندنشان، با روش سلوک و منش علی صفایی حائری آشنا میشویم.
اما چه چیزی باعث شد تا عزیزالله حیدری نام مشهور آسمان را برای چنین کتابی، انتخاب کند؟ حیدری دلیل این انتخاب را حدیثی از امام صادق (علیه السلام) ذکر می کند که حضرت فرموند: «مومن مورد ناسپاسی قرار می گیرد و این به خاطر آن است که کارهای معروف او به سمت آسمان صعود می کند و در میان مردم منتشر نمی شود؛ ولی کافر مشهور می شود، چرا که او کارش را برای مردم انجام داده است؛ پس عمل او در بین مردم منتشر می شود ولی به آسمان نمی رود.»
مشهور آسمان، کتابی زیبا و خواندنی برای تمام کسانی است که دوست دارند با روش سلوک و زندگی علی صفایی حائری آشنا شوند و خاطرات زندگی او را بخوانند.
یکی از دوستان پرسیده بود: راز موفقیتهای خود را در چه چیزهایی میدانید؟
فرمود: اول: کمک و خدمت به پدر و مادر! و جداً در دورانی که مادر پیر خود را نگه میداشت و یا در مراسم ختم پدرشان شاهد این امر بودیم. طوری اهتمام میکرد و عهدهدار بود که خیال میکردی همه مسئولیتها با اوست.
دوم: برای علم خود فضیلتی قائل نشدهام. راستی با هرکس چه باسواد، و چه بیسواد، چنان صحبت میکرد که مخاطب خیال میکرد او را مشرف به موضوع میداند و خودش فقط راهنماست و نه بیش.
سوم: با خود عهد کردهام که مراجعین (و به ویژه جوانان) را تحمل کنم. و چه خوب در هدایت و معرفت دستگیری میکرد. او در تغذیه دل و روح کار میکرد و بعد در عمل ارشاد مینمود. اگر به ازدواج رهنمود میداد، تا گرفتن وام و واسطگی ازدواج و سپس بعد از آن برای حل اختلافات و تربیت بچهها کار را ادامه میداد. او به راستی یادآور این حدیث پیامبر (ص) بود که: خداوند رحمت کند کسی را که وقتی کاری انجام داد محکمکاری کند.