کتاب روانشناسی خود
روش درمانگری (مرور خویشتن) با تجدید نظر و اضافات
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
کتاب روانشناسی خود با عنوان فرعی روش درمانگری (مرور خویشتن)، نوشته رضا پورحسین می باشد و توسط انتشارات امیرکبیر نیز منتشر و روانه ی بازار کتاب شده است.
- معرفی کتاب روانشناسی خود
- خلاصه کتاب روانشناسی خود
- برشی از متن کتاب روانشناسی خود
- دانلود کتاب روانشناسی خود
معرفی کتاب روانشناسی خود
کودک در اثر استقرار ساختِ "من"، به تدریج خود را از دیگر یا دیگران، چه انسانها و چه اشیاء، بازشناسی و خویشتن را به عنوان یک ارگانیزم متمایز در نظر میگیرد. حرکت تحولیِ خود تدریجی بوده و رشد آن ضمن انسجام بخشیدن به شخصیت فرد، آگاهی وی را از ویژگیهای درونی و بیرونی وی افزایش میدهد.
کتاب روانشناسی خود رضا پورحسین به دلیل بحث درباره یکی از مهمترین مفاهیم روانشناختی، به عنوان یک منبع درسی مورد توجه اساتید و دانشجویان رشته روانشناسی به ویژه در درسهای روانشناسی شخصیت و روانشناسی تحولی قرار گرفته است. برجستگی این کتاب، نگاه آن به چگونگی پدیدآیی و رشد خود میباشد.
روانشناسی خود کتابی است که ضمن بیان ویژگیهای سازه خود و تعریف انواع آن از نگاه روانشناسان برجستهای چون ویلیام دیمون و دانیل هارت، دستورالعملی برای ارزیابی و تعیین سطح تحولی آن به طور دقیق مطرح شده است. به گونهای که با توجه به آن، دانشجویان میتوانند میزان سطح تحول و نمره خود را ارزیابی و محاسبه نمایند.
خلاصه کتاب روانشناسی خود
در این کتاب ضمن ارائە تعاریف خود، توضیح نظریه های تحولی روانشناسی خود به ویژه نظریە تحولی دیمون و هارت (1982 -1986)، تبیین عوامل مؤثر بر شکل گیری و تحول خود پنداشت، روش شناختی «مرورخویشتن» با استفاده ازنظریە شناختی بک و نظریە عاطفی – شناختی الیس و نظریە «خودی و بی خودی» علامه اقبال لاهوری، بیشتر از چاپ های قبلی توضیح داده شده است. این روش، محصول یک روانشناسی بومی با نگاه به مبانی علمی و الهی است.
وقتی این روش به عنوان یک روش درمانگری برای ارتقای سلامت روان، افزایش سطح اعتماد به نفس و کاهش علائم افسردگی در چاپ های قبلی معرفی گردید؛ برخی از روان درمانگران، از این روش برای درمان احساس کهتری و افسردگی استفاده کردند و بعضی از ِ دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای ارزیابی این روش در کاربست درمان گرانه، پژوهش هایی را سامان دادند که نتایج آن به طور مختصر در این کتاب و به گونە تفصیلی در کتاب کاهش علائم افسردگی با روش شناختی مرور خویشتن ذکر شده است.
فهرست کتاب
عناوین فصل های کتاب روانشناسی خود از قرار زیر است:
فصل اول: کلیات و تعاریف خود
فصل دوم: خودپنداشت و ابعاد آن
فصل سوم: روش درمانگری مرور خویشتن
فصل چهارم: روی آورد تحولی خود
فصل پنجم: روش مطالعه خود براساس روی آورد تحولی دیمون و هارت
فصل ششم: عوامل تحول خود
برشی از متن کتاب روانشناسی خود
نظریە جیمز، ز یربنای نظری الگوی دیمون و هارت
جیمز، «خود» را به دو مؤلفە کلی مفعولی و فاعلی تقسیم کرده است. در نظر او خود به گونە فاعل یا خود شناساگر در مقابل خود مفعولی قرار دارد. خود مفعولی بیان تراکم تجربی چیزهایی است که به طور عینی نزد فرد شناخته شده اند (جیمز، 1982 به نقل از هارتر، 1988). به عبارت دیگر جنبە خود مفعولی دربرگیرندە کامل همە ویژگی های شخص است که می توان اصطلاحات مال او یا مال خودش را در مورد آن به کار برد (دیمون و هارت، 1991).
این ویژگی ها، کیفیات واقعی هستند که بیانگر خود مورد شناختند و شامل ویژگی های مادی و بدنی، مالکیت های اجتماعی و موارد معنوی می شوند که ترکیب یگانه و بی همتای آن ها معرف و شناسانندە فرد است. ازنظر این مؤلف هر فرد به این عناصر ترکیب کننده طبق یک ساختار سلسله مراتبی سازمان می دهد. این ساختار سلسله مراتبی یا مدرج در همە افراد یکسان و به این صورت است که عناصر بدنی در پایین و عناصر معنوی در رأس و خودهای مادی و اجتماعی در وسط قرار می گیرند. به عبارت دیگر این سازمان، چگونگی توصیف هر فرد از خویش را مشخص می سازد.
دیمون و هارت با پذیرش ارکان اصلی نظریە جیمز به تکمیل آن پرداخته و آن را به شکل دقیق تر و جامع تری مورد استفاده قرار داده اند؛ اما آنان معتقدند که نظر وی با تمام جامعیتی که در مورد من موضوعی یا خود مفعولی دارد، از زاویه ای دارای ضعف است و آن عدم توجه به بعد «تحولی» است. به عبارت دیگر، نظریە جیمز فرایند تحول و سازمان یابی عناصر متشکل آن را مورد بررسی قرار نمی دهد.
دانلود کتاب روانشناسی خود
نسخه الکترونیک کتاب روانشناسی خود را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه ی آن بپردازید.
مشخصات کتاب روانشناسی خود در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | رضا پورحسین |
تعداد صفحه: | 181 |
موضوع: | مدیریت بر خود، روان شناسی |
قالب: | الکترونیک |