کتاب روانشناسی خود pdf

روش درمانگری (مرور خویشتن) با تجدید نظر و اضافات

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
61,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب روانشناسی خود

کتاب روانشناسی خود، اثر رض‍ا پ‍ورح‍س‍ی‍ن‌؛ به دلیل بحث درباره یکی از مهم‌ترین مفاهیم روان‌شناختی، به عنوان یک منبع درسی مورد توجه اساتید و دانشجویان رشته روان‌شناسی به ویژه در درس‌های روان‌شناسی شخصیت و روان‌شناسی تحولی قرار گرفته است. برجستگی این کتاب، نگاه آن به چگونگی پدیدآیی و رشد خود می‌باشد.

کودک در اثر استقرار ساختِ "من"، به تدریج خود را از دیگر یا دیگران، چه انسان‌ها و چه اشیاء، بازشناسی و خویشتن را به عنوان یک ارگانیزم متمایز در نظر می‌گیرد. حرکت تحولیِ خود تدریجی بوده و رشد آن ضمن انسجام بخشیدن به شخصیت فرد، آگاهی وی را از ویژگی‌های درونی و بیرونی وی افزایش می‌دهد.

درکتاب روان‌شناسی خود، ضمن بیان ویژگی‌های سازه خود و تعریف انواع آن از نگاه روان‌شناسان برجسته‌ای چون ویلیام دیمون و دانیل هارت، دستورالعملی برای ارزیابی و تعیین سطح تحولی آن به طور دقیق مطرح شده است. به گونه‌ای که با توجه به آن، دانشجویان می‌توانند میزان سطح تحول و نمره خود را ارزیابی و محاسبه نمایند.

گزیده کتاب روانشناسی خود

فصل دوم: خودپنداشت و ابعاد آن
خویشتن‌پنداری یا خودپنداشت
یک شخص ، مجموعه ادراک‌های مربوط به خود و صفات و رفتار خویش و نیز نگاه دیگران را در یک تصویر کم‌و بیش منسجم و مستحکم و بیش‌وکم عینی متشکل می‌کند که این کلیت را می‌توان درک از خود و یا خودپنداشت نامید (مای لی، 1380). خودپنداشت همان خود ادراک‌شده است که نظر عینی فرد را از مهارت‌ها، خصوصیات و توانایی‌های خویشتن بیان و توصیف می‌کند.

شیولسون و همکاران (1976)، خودپنداشت را به عنوان ادراک یا فهم هر شخص از خود تعریف کرده‌اند (واتس لوند و آرچر، 2001). پرکی(1988)، خودپنداشت را به عنوان مجموعۀ پیچیده، سازمان‌یافته و پویا از باورهای یادگرفته‌شده، بازخوردها و نظراتی که هر شخص دربارۀ هستی خویش دارد، تعریف کرده است.

همچنین الحسن (2000) آ ن را به عنوان یک محصول تربیتی و شکل‌گرفته در درون فرد می‌داند که به منزلۀ یک متغیر میانجی، متغیرهای دیگر ر ا چون پیشرفت و موفقیت، به ویژه موفقیت تحصیلی توصیف می‌کند. مارکوزوورف(1987)، خودپنداشت را پاسخ فرد به جملۀ «من که هستم» می‌دانند که توصیف‌کنندۀ خلقیات، توانایی‌ها، نگرش‌ها و احساسات فرد است.. .

صفحات کتاب :
181
کنگره :
‏‫‬‮‭BF۱۷۵/۵ /خ۸۷‭‏‫‬‮‭پ‌۹ ۱۳۸۹
دیویی :
‏‫‬‮‭۱۵۴/7
کتابشناسی ملی :
‎۲‎۲‎۴‎۳‎۸‎۵‎۰
شابک :
978-964-00-1371-7
سال نشر :
1389

کتاب های مشابه روانشناسی خود