کتاب خداوندان اندیشه سیاسی (دوره پنج جلدی)، بازتاب افکار، اندیشهها، مکاتب فکری و سیاسی جزء پرفروشترین کتابهای سیاسی انتشارات امیرکبیر بوده است.
این مجموعه که به قلم سه تن از استادان سرشناس رشته علوم سیاسی (ویلیام تامس جونز، لین لنکستر و مایکل برسفورد فاستر) نوشته شده است، افکار، اندیشهها، مکاتب فکری و سیاسی اصحاب علم سیاست را از عهد باستان تا عصر جدید با زبانی ساده و دقیق بازگو میکند. در این مجموعه کوشش بر این است که گزیدههایی از متون اصلی بزرگترین صاحبنظران سیاسی روزگاران گذشته در برابر شما قرار داده شود.
این گزیدهها به گونهای برگزیده و تنظیم شدهاند که در ضمن مطالعهی آنها پیوستگی متقابل که میان بخشهای مختلف افکار یک نویسنده و پیوندهای تاریخی او با گذشتگان و جانشینان وجود دارد، نشان داده شود. این اثر هرگز ادعای تاریخ افکار سیاسی ندارد، یعنی کتابی نیست که در آن قسمتهای منقول از متون اصلی به منظور شرح تاریخ نظریات سیاسی ذکر کرده باشد.
کتاب خداوندان اندیشه سیاسی در حقیقت مجموعه ای است از متون فلسفه سیاسی که در آن سعی شده برای هر یک از آنها تفسیری آورده شود تا خواننده را در درک مفهوم و اهمیت نظریه های بحث شده یاری کند.
کتاب خداوندان اندیشه سیاسی (جلد پنجم) نوشته لین لنکستر و ترجمه علی رامین، شامل گزیدههایی از نظرات و تفکرات جرج ویلهم فردریک هگل، اگوست اکنت و جان استورات میل میباشد.
تشکیل یک دولت آن مجموعه عادات و واکنشها است که بر اثر نسلها زندگی در کنار هم در تأسیسات یکسان اجتماعی و سیاسی ایجاد میگردد. این عادات و واکنشها مبنایشان در عقل است، لیکن افراد درباره آن آگاهی چندان روشنی ندارند. رشد اجتماع مدنی به مرحله دولت، بر اثر افزایش شناخت از این واقعیت صورت میپذیرد که حکم قوانین دولت عقلی است.
شهروند وفادار و میهنپرست، همچنان که این آگاهی در او رشد مییابد، دیگر صرفاً از روی غریزه عمل نمیکند و در مورد طبیعت واقعی نظامی که در آن بسر میبرد، بصیرت کسب میکند. وظیفه تأسیسات اجتماعی این است که چنین بصیرتی را ایجاد کنند. روح عمومی و میهنپرستی، عبارت از این است که شهروند از این واقعیت آگاهی یابد که نیازهای او همان نیازهای عمومی است و دیگر اینکه خود را با دولت به مثابه پاسدار عظمای آن نیازها یکی احساس کند.