کتاب خداوندان اندیشه سیاسی (دوره پنج جلدی)، بازتاب افکار، اندیشهها، مکاتب فکری و سیاسی جزء پرفروشترین کتابهای سیاسی انتشارات امیرکبیر بوده است.
این مجموعه که به قلم سه تن از استادان سرشناس رشته علوم سیاسی (ویلیام تامس جونز، لین لنکستر و مایکل برسفورد فاستر) نوشته شده است، افکار، اندیشهها، مکاتب فکری و سیاسی اصحاب علم سیاست را از عهد باستان تا عصر جدید با زبانی ساده و دقیق بازگو میکند. در این مجموعه کوشش بر این است که گزیدههایی از متون اصلی بزرگترین صاحبنظران سیاسی روزگاران گذشته در برابر شما قرار داده شود. این گزیدهها به گونهای برگزیده و تنظیم شدهاند که در ضمن مطالعهی آنها پیوستگی متقابل که میان بخشهای مختلف افکار یک نویسنده و پیوندهای تاریخی او با گذشتگان و جانشینان وجود دارد، نشان داده شود. این اثر هرگز ادعای تاریخ افکار سیاسی ندارد، یعنی کتابی نیست که در آن قسمتهای منقول از متون اصلی به منظور شرح تاریخ نظریات سیاسی ذکر کرده باشد. کتاب خداوندان اندیشه سیاسی در حقیقت مجموعه ای است از متون فلسفه سیاسی که در آن سعی شده برای هر یک از آنها تفسیری آورده شود تا خواننده را در درک مفهوم و اهمیت نظریه های بحث شده یاری کند.
کتاب خداوندان اندیشه سیاسی (جلد سوم) نوشته ویلیام تامس جونز و ترجمه علی رامین، شامل گزیدههایی از نظرات و تفکرات نیکولو ماکیاول، ژان بُدَن، توماس هابز و جان لاک میباشد.
هیچ دگرگونی، هر چند بزرگ و شدید باشد، نمیتواند آزادی را به میلان و ناپل بازگرداند، زیرا ساکنان این شهرها همگی مردمی فاسد هستند. دیده شد که بعد از مرگ فیلیپ ویسکونتی میلان برای بازیابی آزادی خود کوشش بسیار نمود، اما ندانست که چگونه آن را به دست آورد و نیز نمیتوانست که آن را پایدارد..... در کشورهایی که در این روزها تا بدان پایه به فساد گراییدهاند - و ایتالیا برترین مورد آن است - به دنبال راه نجاتی گشتن کار عبثی است. فرانسه و اسپانیا نیز از تباهی برکنار نیستند و اگر ما این همه آشوبی را که همه روزه در ایتالیا شاهد آن هستیم، در آن کشورها نمیبینیم، به علت خوبی مردم آن کشورها نیست، چرا که آن ها نیز به سهم خود معایب فراوان دارند، بنابراین وضع آن ها را باید ناشی از این حقیقت دانست که هر یک پادشاهی دارند که اتحاد کشورشان را حفظ میکند؛ این اتحاد تنها به وسیله فضیلت آن پادشاه به وجود نیامده است، بلکه نهادهای آن سلطنتها که هنوز خلوص خود را حفظ کردهاند، در استقرار آن مؤثر بودهاند.