کتاب خداوندان اندیشه سیاسی (دوره پنج جلدی)، بازتاب افکار، اندیشهها، مکاتب فکری و سیاسی جزء پرفروشترین کتابهای سیاسی انتشارات امیرکبیر بوده است.
این مجموعه که به قلم سه تن از استادان سرشناس رشته علوم سیاسی (ویلیام تامس جونز، لین لنکستر و مایکل برسفورد فاستر) نوشته شده است، افکار، اندیشهها، مکاتب فکری و سیاسی اصحاب علم سیاست را از عهد باستان تا عصر جدید با زبانی ساده و دقیق بازگو میکند. در این مجموعه کوشش بر این است که گزیدههایی از متون اصلی بزرگترین صاحبنظران سیاسی روزگاران گذشته در برابر شما قرار داده شود. این گزیدهها به گونهای برگزیده و تنظیم شدهاند که در ضمن مطالعهی آنها پیوستگی متقابل که میان بخشهای مختلف افکار یک نویسنده و پیوندهای تاریخی او با گذشتگان و جانشینان وجود دارد، نشان داده شود. این اثر هرگز ادعای تاریخ افکار سیاسی ندارد، یعنی کتابی نیست که در آن قسمتهای منقول از متون اصلی به منظور شرح تاریخ نظریات سیاسی ذکر کرده باشد.
کتاب خداوندان اندیشه سیاسی در حقیقت مجموعه ای است از متون فلسفه سیاسی که در آن سعی شده برای هر یک از آنها تفسیری آورده شود تا خواننده را در درک مفهوم و اهمیت نظریه های بحث شده یاری کند.
کتاب خداوندان اندیشه سیاسی (جلد اول) نوشته مایکلبرسفورد فاستر و ترجمه جواد شیخالاسلامی، شامل گزیدههایی از نظرات ارسطو و افلاطون میباشد.
با اینکه هرکدام از شهرهای یونان باستان از نظر سیاسی مستقل بودند، ولی مردم یونان بهطورکلی از علایق نژادی و تاروپودهای فرهنگی که آنها را به هم پیوند میداد، آگاهی کامل داشتند، نیز همه آنها ایمانی عمیق و بیچونوچرا نسبت به این موضوع داشتند که نژاد هلن از دیگر اقوام جهان برتر است، اما فرقی که در عالم اندیشه آنها میان نژاد ایرانی و دیگر نژادها وجود داشت، بیشتر در کمیت و درجه امتیازی بود که نسبت به دیگران احساس میکردند تا در کیفیت و نوع امتیاز؛ به همین دلیل، یونانیان قدیم خصلت مردانگی یونانی را تلویحاً با خصال یک انسان واقعی مترادف میشمردند.