کتاب «فلسفه هگل (جلد اول)» نوشته والتر ترنس استیس و ترجمه حمید عنایت، از انتشارات امیرکبیر، به بررسی دقیق فلسفه هگل میپردازد و تلاش میکند تا مفاهیم کلیدی اندیشه این فیلسوف بزرگ آلمانی را تبیین کند. در این کتاب، استیس به تحلیل سیستماتیک فلسفه هگل میپردازد و سعی دارد تا منطق و روش شناسی او را در زمینههای مختلف از جمله معرفتشناسی، هستیشناسی و اخلاق بررسی کند.
حمید عنایت به عنوان مترجم این اثر، تلاش کرده است تا زبان و سبک پیچیده هگل را به زبانی قابل فهم برای خوانندگان فارسیزبان تبدیل کند. این کتاب میتواند به عنوان منبع مهمی برای دانشجویان فلسفه و علاقهمندان به آثار هگل محسوب شود و به درک عمیقتری از تفکر فلسفی او کمک کند.
هستی با وجود ، یکی نیست. گفتن اینکه چیزی «هست» و گفتن اینکه آن چیز وجود دارد یک معنی را نمی رساند. «آن چیز هست قضیه ای ناقص است، قضیه ای است که محمول ندارد. هنگامی که ما این جمله را می شنویم جویای محمول میشویم؛ می پرسیم که «آن چیز، چه هست؟ ولی قضیه «آن چیز وجود دارد، قضیه ای کامل است، زیرا شامل محمول مستتری است که به نسبت با چیزهای دیگر باشد. معنای قضیه آن چیز وجود دارد، این است که «آن چیز جزئی از کائنات است و با چیزهای دیگر روابط متقابل دارد و بخشی از آن دستگاه منطقی و در چیده موجودات و اضافات یا روابطی است که به دیده ما حقیقی مینمایند و با موجوداتی که در خواب و وهم و جز آن می آیند فرق دارد. بدین سبب، وجود، تصوری بسیار پیچیده تر و پرمایه تر و مشخص تر از هستی مطلق و میان تهی است و به همین دلیل از حلقه های پسین سلسله مراتب مقولات است.