کتاب بحران ناکارآمدی نوشتهٔ سیدجواد طاهایی میباشد و انتشارات دانشگاه جامع امام حسین آن را به چاپ رسانده است.
هیچ اجتماعی در تاریخ به نحو مطلوب اداره نشده است.ناکارآمدی یا ضعف کارآمدی، تقریباً بدون استثنا بیماری آزاردهندهٔ همهٔ دولتهاست. دولتهای پیشرفته کمتر، دولتهای در حال توسعه بیشتر، اما این بیماری میتواند کاهش و کاهش بسیار بیابد. کتاب بحران ناکارآمدی به استثنای گفتار آخر، برخی مقولات فکری - مفهومی درون نظام را که با این حال رایج و جاافتاده هستند، مانع ابتدایی و اصلی کارآمدی معرفی میکند و پیشنهاد میکند که در قبال آنها قضاوتهای شجاعانهتری صورت گیرد و اعتبار آنها بهنفع مقولات عملیاتیتر و بومیتر مورد تجدیدنظر واقع شود.
مفروضات
الف) «شهادت » همچون بنیاد کارآمدی دولت
حسب شرایط ایران، میتوان اندیشید که ارتباط ژرفی میان "شهادت" و کارآیی دولت وجود دارد و این ارتباط قابل تأکید است. از وصیت نامۀ یک شهید آغاز میکنیم. اما یادآور شویم که همه وصایای شهیدان محتواهای یکسانی دارد. شهیدان شبیه هم قضاوت می کنند و شبیه هم می اندیشند و بنابراین شبیه هم نیز سخن میگویند:
"خدمت پدر و مادر محنت کشیده و هم هی اعضای خانواده از ته قلب سلام خا لصانه نثار می کنم، امید آن دارم که در راه خدا با صبری الهی و توکل به آن قادر متعال به زندگی کم دنیایی ادامه دهید که نهایتا همه در درگاه خداوند حاضر خواهیم شد.