کتاب معرفت شناسی(رابرت آئودی) نوشته رابرت آئودی و ترجمه علیاکبر احمدی میباشد و سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آن را به چاپ رسانده است.
این کتاب، به نحوی گسترده به مباحث مقدماتی معرفت شناسی، به عنوان نظریه شناخت و توجیه، پرداخته است و بدون اینکه نیازی به برخورداری از پیش زمینههای فلسفی باشد، می کوشد خوانندگانی را که دارای اطلاعات اندک فلسفی اند در جریان مباحث معرفت شناسی امروزین قرار دهد و به بررسی مجموعه ای از مفاهیم، نظریه ها و مسائلی که برای به دست آوردن درکی از شناخت و توجیه لازم اند، پرداخته و کوشیده است در وادی گزارش های توصیفی، ربط و نسبت این نظریه ها را با عوامل معرفتی بسنجد و دگردیسی نظریه ها را در بستر آن تحلیل کند .
موجه بودن به آن معنا که در مورد باورهای من در زمینه آنچه در مقابلم است، مصداق دارد، لزوماً یک فرایند نیست؛ یعنی مثلاً چیزی شبیه به تطهیر شدن نیست که نیازمند فرایند تطهیر باشد. باورهای من درباره آنچه روبه روی من قرار دارد موجه نیستند؛ زیرا درست مانند هنگامی که با دلیل آوردن برای باور مشکوکی از آن دفاع می شود، با فرایند توجیه شدن همراه بوده اند، اما باورهای پیش گفته ازاین دست نیستند؛ اصلاً پرسش موجه بودن یا نبودن در مورد آنها مطرح نمی شود.
هیچکس حرف مرا زیر سؤال نبرده و از من نپرسیده است چرا باورهای مزبور را بر زبان آوردم. آنها موجه اند، زیرا چیزی وجود دارد که به سبب آن، چنین باورهایی برای شخص به هنجار و معقولی همچون من مناسب اند. ما با آغاز کردن از یک تقابل می توانیم بفهمیم موجه بودن چیست. آنها هیچ ربطی به حدس و گمان ندارند و مناسبتشان برای من بدان دلیل است که به طور طبیعی و واضح، از ادراک حسی ام برخاستهاند؟