کتاب محاسبات کمّی مالی، نوشته استفن جی. کیلسون و ترجمه مهدی خواجهزادهدزفولی و حامد دهقانطزرجانی است و انتشارات بورس آن را به چاپ رسانده است.
این کتاب در هفت فصل اول، مطالب پایهای ریاضی نظریه بهره را که به طور کلاسیک توسعه یافتهاند، پوشش میدهد. مباحث پوشش داده شده در این هفت فصل تا حد زیادی از ویرایش دوم کتاب پیروی میکنند. مباحث مربوط به پرداختهای یکنواخت با تغییرات مبتنی بر تصاعد هندسی به یک بخش مجزا افزایش یافته است که نشاندهنده اهمیت روبهرشد این مباحث در کاربردهای مختلف میباشد. فصل هشتم ، کاربردهای عملی از مطالب ارائه شده در هفت فصل اول را پوشش داده است. این فصل به صورت بخش مستقلی سازماندهی شده است، بهطوریکه به راحتی میتوان از آن به عنوان یک مرجع برای مباحث مطرح شده استفاده کرد. موضوع جدیدی که به این فصل اضافه شده است، بحث لیزینگ خصوصا لیزینگ خودرو است. لیزینگ امروزه به صورت یک جایگزین برای تامین مالی وام های سنتی به کار می رود.
در فصل های نهم تا سیزدهم، نظریههای مالی و اقتصادی بهره بهعلاوه نظریه ریاضی بهره به خواننده معرفی میشود. فصول دهم و یازدهم، دو فصل جدید هستند که بیانکننده دو موضوع بسیار مهم میباشند. در فصل دهم ، ساختار زمانی نرخهای بهره را با توجه به قیمت نقدی، نرخ آتی، ارتباط بین بازده اوراق قرضه و بخشی با جزئیات کافی در مورد آربیتراژ پوشش میدهد. فصل یازدهم نیز روش های مهم در مدیریت دارایی و بدهی همچون دیرش، تحدب و ایمنیسازی را پوشش میدهد. در یازده فصل نخست کتاب به نحوی از یک روش قطعی در مورد بهره استفاده شده است، ولی در دو فصل انتهایی با استفاده از روشهای تصادفی به نظریه بهره نگریسته میشود.
فصل سیزدهم به اختیارات و دیگر مشتقات میپردازد، بهطوریکه این مبحث به یک فصل کامل گسترش یافته است. روشهای محاسباتی در ویرایش سوم به صورت نوینی ارائه شدهاند تا نشان دهنده دسترسی گسترده به ماشین حسابهایی با توانایی انجام محاسبات لگاریتمی، نمایی و توابع مالی باشند.