نظر شما چیست؟

معرفی کتاب مروری جامع بر اجرای حسابرسی داخلی

کتاب مروری جامع بر اجرای حسابرسی داخلی، ترجمه‌ی کتابی با عنوان «Internal Audit Practice from A to Z» است که توسط پاتریک اُنوورا انزچوکو به رشته‌ی تحریر درآمده است. این کتاب شامل نه فصل است:
1. مقدمه، 2. رویه‌ها و شیوه‌های حسابرسی داخلی، 3. منشور حسابرسی داخلی، 4. مدیریت واحد حسابرسی داخلی، 5. چارچوب اجرای حسابرسی داخلی، 6. مستندسازی و گزارشگری در حسابرسی داخلی، 7. بررسی هم‌پیشگان در حسابرسی داخلی، 8. استانداردها و 9. چک‌لیست کنترل داخلی.

همانطور که پیش‌تر اشاره شد هر پروژه‌ی حسابرسی، منحصربه‌فرد است اما فرآیند حسابرسی در اغلب حسابرسی‌ها، مشابه است و معمولاً از چهار مرحله تشکیل می‌شود: برنامه‌ریزی، کار میدانی، گزارش حسابرسی و پیگیری.
دامنه‌ی کتاب مروری جامع بر اجرای حسابرسی داخلی شامل برنامه‌ریزی، مدیریت، اجرا، مستندسازی و گزارش نتایج حسابرسی‌ داخلی در خصوص رویه‌های سازمانی است تا از این طریق بررسی شود که آیا این رویه‌ها به طور اثربخش، اجرا و حفظ می‌شوند و حوزه‌های نیازمند بهبود، شناسایی می‌گردند.
همچنین در این کتاب به ماهیت جامع منشور حسابرسی داخلی و ساختار واحد حسابرسی داخلی پرداخته شده است. به علاوه، رویه‌های عمومی پذیرفته شده در اجرای حسابرسی داخلی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، برنامه‌ریزی حسابرسی داخلی، کار میدانی حسابرسی داخلی، گزارش حسابرسی داخلی و پیگیری حسابرسی داخلی مطرح گردیده است. همچنین در این کتاب، الگوهای عملی و کاربردی ارائه شده است.
در این کتاب تلاش شده است تا ساختار استاندارد واحد حسابرسی داخلی و خطوط گزارشگری آن نشان داده شود. این ساختار، موضوعات مختلفی نظیر مهارت‌ها و ویژگی‌های شخصی حسابرسی داخلی را دربرمی‌گیرد. همچنین روش‌های فعلی حسابرسی داخلی در اقتصادهای در حال توسعه، مورد بررسی قرار گرفته و استانداردهای حسابرسی این کشورها با بهترین رویه‌های پیشنهادی در استانداردهای بین‌المللی حرفه‌ی حسابرسی داخلی از جمله جدیدترین آن‌ها یعنی استانداردهای بین‌المللی اجرای حرفه‌ای حسابرسی داخلی، مقایسه شده است. علاوه بر این، چک‌لیست‌های احتمالی سیستم کنترل داخلی استاندارد، مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان، رویه‌ی بررسی هم‌پیشگان حسابرسی داخلی به‌طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفته و قالب‌ها و الگوهایی نیز برای ارائه‌ی گزارش‌ها بیان شده است.

گزیده کتاب مروری جامع بر اجرای حسابرسی داخلی

داده‌کاوی چیست؟ در یک کلام، داده‌کاوی روشی برای بررسی تعداد زیادی از پایگاه‌های داده موجود با هدف تولید اطلاعات جدید است. داده‌کاوی که گاهی اوقات، اکتشاف دانش نیز خوانده می‌شود به تجزیه¬وتحلیل داده برای یافتن روابط کشف نشده اشاره دارد.
داده‌کاوی، حوزه‌ی گسترده‌ای است که روش‌های حوزه‌های مختلف نظیر یادگیری ماشینی، آمار، تشخیص الگو، هوش مصنوعی، و سیستم‌های پایگاه داده را به‌منظور تجزیه‌وتحلیل حجم زیادی از داده‌ها یکپارچه می‌کند. این روش، فرآیندی برای استخراج دانش نهفته از حجم زیادی از داده‌های خام است. شرکت‌ها از این فرآیند به‌منظور تبدیل داده‌های خام به اطلاعات مفید، بهره می‌برند. واحدهای تجاری با استفاده از نرم‌افزار به‌منظور یافتن الگو در دسته‌ی زیادی از داده‌ها می‌توانند اطلاعات بیشتری درباره‌ی مشتریان خود کسب کرده، راهبردهای بازاریابی مؤثرتری را تدوین نموده، فروش خود را افزایش داده و هزینه‌های خود را کاهش دهند.
در این بخش، برخی از کاربردهای روش‌های داده‌کاوی به‌عنوان ابزاری برای حسابرسی، کشف تقلب و بازرسی پرداخت‌های نادرست مطرح می‌شود. همچنین به‌منظور نشان دادن برتری فناوری داده‌کاوی نوین، به مقایسه نرم‌افزارهای عمومی حسابرسی با نرم‌افزارهای داده‌کاوی پرداخته شده است.
به عقیده‌ی جان و جیمز (2006)، ما غرق در داده شده‌ایم، اما تشنه‌ی دانش‌ هستیم. برخی از محققان بر این باورند «حجم اطلاعات ذخیره شده بر مبنای میزان ذخیره‌سازی بر روی دیسک به ازای هر فرد» که شاخصی برای اندازه‌گیری رشد داده‌های شخصی است، سالانه دو برابر می‌شود. ادلستاین و میلنسون (2003) برآورد کردند این رقم از 28 مگابایت در سال 1996 به 472 مگابایت در سال 2000 افزایش پیدا کرد که رشد چشمگیری است.

شابک :
9786226868594
سال نشر :
1401
صفحات کتاب :
430
کنگره :
5668/25 HF
دیویی :
657/458
کتابشناسی ملی :
8455025

کتاب های مشابه مروری جامع بر اجرای حسابرسی داخلی