کتاب تاثیر مالکیت خانوادگی بر اجتناب مالیاتی شرکت ها و نقش تعدیل کننده حسابرسی نوشته فاطمه بهارلوئی توسط انتشارات متخصصان منتشر شده است. مالیات به عنوان اصلی ترین ابزار کسب درآمد برای دولت ها جهت رسیدن به اهداف اقتصادی و اجتماعی مطرح است. گسترش و تنوع فعالیت های اقتصادی و همچنین نقش فزاینده ی دولت ها در ایجاد و گسترش خدمات عمومی، تأمین اجتماعی و گسترش تعهدات دولت در عرصه های اقتصادی و اجتماعی و تلاش در جهت تحقق رشد اقتصادی و توزیع عادلانه درآمد، پرداخت و دریافت مالیات را به مساله ای مهم و مؤثر تبدیل نموده است.
در هر کشوری مالیات به عنوان یکی از ابزارهای اصلی دولت در اقتصاد، نقش بسیار مهمی را ایفا می کند به گونه ای که امروز در کشورهای صنعتی، بهبود و توسعه ی کارایی و اثربخشی اظهار مالیات مودیان و مطالبه آن توسط کارشناسان امور مالیاتی، ضمن رعایت اصل عدالت مالیاتی، از اهمیت زیادی برخوردار گردیده است. اجتناب از پرداخت مالیات به عنوان استفادهی قانونی از نظام مالیاتی برای منافع شخصی، برای کاهش میزان مالیات قابل پرداخت به وسیله ی ابزارهایی که در خود قانون است، تعریف می شود. اجتناب از پرداخت مالیات، به فعالیت غیر قانونی که موجب کاهش درآمدهای دولت که برای امور زیربنایی و خدمات رفاهی و عمومی نیاز است، مربوط نمی شود.
در این کتاب به بررسی اثر کیفی ت حسابرسی بر رابطه بین مالکیت خانوادگی و میزان اجتناب مالیاتی شرکت ها پرداخته می شود. این فصل به بیان طرح و کلیات پژوهش اختصاص یافته است. در این فصل از پژوهش ابتدا بیان مسئله پژوهش و اهمیت و ضرورت آن موردبحث قرارگرفته است. سپس توضیحاتی راجع به اهداف و کاربرد نتایج آن، تبیین و اندازه گیری متغیرهای پژوهش و فرضیه های پژوهش ارائه شده. در ادامه روش انجام پژوهش، جامعه و نمونه آماری، روش و ابزار گردآوری اطلاعات و تعریف واژه ها و اصطلاحات ارائه شده است و در نهایت این فصل با ارائه ساختار پژوهش و خلاصه ای از فصل به پایان خواهد رسید.