کتاب شادی به شرط لبخند، اثر رامین تبرائی، حمزه عبدی و ابوالفضل ابراهیمی؛ در رابطه با شادی و شادیآفرینی از دیدگاه اسلام و روانشناسی میباشد که به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ «مروری بر ادبیات پژوهش، بعد زیستی و جسمانی، بعد روانشناختی، بعد اجتماعی، بعد معنوی» و غیره میپردازد.
فصل چهارم: بعد روانشناختی
حیطۀ تحصیلات و تعلیم و تربیت
نتایج مطالعات کمپبل و همکاران (1976)، کانتریل (1965)، داینر و همکاران (1993) حاکی از یک همبستگی کوچک، اما معنیدار بین تحصیلات و شادمانی، میباشد. همبستگی به دست آمده بین تحصیلات و شادمانی، در افراد کمدرآمد را میتوان به نقش تحصیلات در ایجاد علایق وسیعتر که منجر به فراهم آمدن منابع شادمانی بیشتر میشود، نسبت داد. بخش اعظمی از ارتباط بین تحصیلات و شادمانی از همبستگی تحصیلات با موفقیت شغلی و درآمد ناشی میشود.
سطح تحصیلات و شادمانی
سطح تحصیلات، همبستگی مثبتی با شادمانی دارد و این رابطه به ویژه برای گروههای کم درآمد در کشورهای توسعه یافته و جامعههای آماری در کشورهای فقیرتر، قوی است. این امر شاید بدان خاطر باشد که در کشورهای توسعه نیافته سطح تحصیلات اختلاف فاحشی را در سهیم شدن در منافع اجتماعی سبب میشود. در کشورهای توسعه نیافته افرادی که تحصیلات اندک دارند، ممکن است حتی نتوانند نیازهای اساسی جسمانی خود را تأمین کنند، در حالی که افراد تحصیل کرده به اندازۀ کافی پول به دست میآورند که بتوانند غذا و سرپناه مناسب داشته باشند.. .