احساس رضایت مفهومی عمیق و قابل اعتناست؛ مفهومی که هر کس به نوعی و با اهدای کالایی سعی در ابراز آن دارد. کارخانهای با عرضه ماشین لباسشویی بیصدا و بیحرکت، دیگری با ارائه روشهای لاغری و آن دیگر با توصیه تحصیلات عالیه در بهترین رشته و معتبرترین دانشگاه و شاید اقامت در یک شهر یا هتلی پر از ستاره. همگی یک نقطه اشتراک دارند و آن این که تا شما آنها را نداشته باشید، توان رسیدن به احساس رضایت را نخواهید داشت.
کتاب احساس رضایت، اثر رابرت جانسون و جری رول؛ راهکارهایی موثر جهت دستیابی به شادی پایدار همراه با راهکارهای عملی را ارائه میکند. هدف کتاب، احساس رضایت فراهم کردن استراتژیهای عملی برای ذهن و همچنین غذای مقوی برای روح خوانندگان است.
فصل ۲: در جستجوی رضایت
رضایت چیست؟
در فرهنگ لغت، رضایت، احساس خرسندی و بیشتر نخواستن، معنا شده است. این تعریف نقطهی شروع است، اما عناصر مهم رضایت از جمله اساسیترین جنبههای روانشناختی آن را در برنمیگیرد. داشتن احساس رضایت چگونه است؟ شرایطی که احساس رضایت را به وجود میآورند کدامند؟ یک بار دیگر زمانی رضایت بخش را به یاد آورید که همه چیز درست به نظر میرسید: نیازی به تغییر دادن کاری که در حال انجامش بودید، یا کسی که با او بودید و یا جایی که در آن قرار داشتید نبود. در چنین اوقاتی زندگی بسیار غنی و سرشار است. پچ پچهی در هم آمیختهی نگرانی، ترسو اضطرابهایی که اغلب ذهن را احاطه میکنند ساکت میشود.
به جای قضاوت کردن خود، فقط به بودنمان راضی هستیم. حتی آن صدای قدیمی و آشنای میل و خواستن، آن آشفتگی در ذهن که مانند کودکی نیازمند و پر توقع فریاد میکشد: "میخوام، میخوام" به نوعی آرام گرفته و خاموش شده است. احساس رضایت مانند انعکاس مهتاب در یک جویبار، در میان تغییرات مداوم، آرام است. اکنون و اینجا؛ فقط همین. رضایت، تجربهی متفاوتی از زمان به ما میبخشد؛ ذهن دیگر به گذشته و آینده سر نمیکشد. به عنوان مردمان امروزی، ما وقت زیادی را به آرزوی قرار داشتن در شرایطی متفاوت (که البته غیرممکن است) هدر میدهیم. رضایت را میتوان عاشق لحظه بودن تعریف کرد که نه تنها آن را مانند یک ازدواج از پیش تعیین شده از سر وظیفهشناسی میپذیریم بلکه با شور و حرارت، لحظهی اکنون جاودانه را به عنوان جفت روحی خود در آغوش میگیریم.