کتاب ناگفتههای راه اندازی کسب و کار در ایران، اثر خلیل رضوی؛ به مبحث و نکاتی ارزنده نظیر فضای استارت آپ داری در ایران، یافتن ایدهی مناسب و پولساز، تأمین بودجه و تجهیزات اولیهی کسب و کار، نکات مهم در ثبت شرکت، نکات بسیار مهم در قرارداد نویسی، نکات مهم در جذب نیرو و مباحث کلیدی دیگر پرداخته و به بررسی آنها میپردازد.
مطالبی که در این کتاب آموزش داده شده است همهشان مهم است، منتها ترتیب خاصی ندارد. شما میتوانید متناسب با وضعیتی که استارت آپ شما الان در آن است، هر بخشی را که به آن نیاز بیشتری دارید و برایتان ضروریتر است زودتر انجام دهید.
چیزی که امروزه در ایران بیشتر رایج است این است که وقتی یک شرکت یا کسبوکار یا استارت آپی در یک سوژهای کار میکند و موفق میشود، همه از آن کپی برداری میکنند و به نوعی یکهو میبینیم که کلی سایت شبیه هم وارد بازار میشوند و با هم رقابت می کنند و معمولاً هیچکدام از اینها هم هیچوقت جای آن سایت اولیه این حوزه را نمیگیرند.
دوستان، سعی کنید در ایدهای که میخواهید برای استارت آپ خودتان پیاده بکنید، اصطلاحاً موجسواری نکنید. اگر میبینید که الان سایتها و کسبوکارهای آگهینامه روی بورس است شما هم به سراغ این قضیه نروید. الان در سایتهایی که جزو 100 سایت برتر ایران هستند، سایتهای آگهی نامه زیاد دیه میشوند. اینکه آگهی دادن و آگهی رایگان دادن بهنوعی جذابیت دارد و مردم از آن استفاده میکنند درست، منتها اینکه شما دقیقاً کپی یک رقیب دیگر را تشکیل بدهید و برنامهنویسیاش بکنید، این کار دیگر هیچ جذابیتی را ندارد.
تعجب میکنم درجایی که بهعنوانمثال 2 سایت بسیار معروف دیوار و شیپور که مختص آگهی دادن است، چطور است که سایتهای جدید مثل نخود و لوبیا اضافه میشوند و میخواهند با اینها رقابت بکنند! آنهم بدون هیچ نوع نوآوری و بدون هیچ نوع خلاقیتی.. .