امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
30,000
نظر شما چیست؟

کتاب جلوه های بصری با قلم شهرزاد شاه حسینی به رشته تحریر درآمده و در انتشارات سروش منتشر شده است. این کتاب، طی معارفه «جلوه های بصری و کارکرد آن ها»، تلاش دارد تا مخاطبان را با «فرمت های عمومی فایل های گرافیکی، تاریخچه کوتاه جلوه های بصری و انواع آن» آشنا سازد.

معرفی کتاب جلوه های بصری

جلوه های بصری بخش ضروری در جای جای هنر و صنعت سرگرمی امروزی به شمار می رود. با فراگیر شدن دانش بهره برداری از رایانه و توسعه نرم افزاری و سخت افزاری آن در این زمینه، روز به روز بر علاقه مندان این حوزه افزوده می شود. بدین لحاظ نیاز به توسعه و ارتقاء سطح دانش این تخصص و الزام آموزش ها و تحقیقات دانشگاهی به شدت احساس می شود که هم اکنون تنها در سطح کاردانی در دانشگاه جامع علمی کاربردی این رشته به طور تخصصی آموزش داده می شود.
جلوه های بصری فرآیندهایی هستند که برای دست کاری تصاویر و بالاخص فرآیند پس از تولید مورد استفاده قرار می گیرند. در حالی که هنوز از فیلم های ۱۶ میلیمتری سیاه و سفید می توانیم استفاده کنیم. ما به دنیای دیجیتال وارد شده ایم و تصاویر امروزی خارج از چارچوب تصویر زنده و پس از تصویربرداری و پس از تولید ساخته یا دست کاری می شوند. تصاویری که گران، پرخطر و غیر ممکن هستند به وسیله جلوه های بصری و با استفاده از CGI قابل دسترس هستند. VFX که بخشی از فیلم های پرهزینه است در سال های اخیر با پیشینه انیمیشن های مقرون به صرفه و نرم افزارهای تدوین، به ابزاری در دست فیلم سازان مستقل تبدیل شده؛ که در آن کامپیوترها و نرم افزارهای مورد نیاز برای جلوه های بصری که قبلاً با هزینه ده ها هزار دلار تولید می شد اکنون با کامپیوترهای خانگی و نرم افزارها می توان بسیار ارزان به همان نتیجه رسید و آن ها را اجرا کرد.

خلاصه کتاب جلوه های بصری

در جهان تصویری، جلوه های ویژه بصری جایگاه خود را به دست آورده و تقریباً هیچ فیلمی را نمی توان دید که حداقل یک بخش از زیر مجموعه جلوه های ویژه بصری در آن به کار نرفته باشد. این هنر امروزه شخصیتی مستقل دارد و شرکت های کوچک و بزرگی در سطح جهان به شکل اختصاصی به این هنر پرداخته و مشغول به فعالیت بوده و گاه مرزهای مکانی نیز شکسته شده و فیلمی که در یک کشور ساخته می شود در کشور دیگری کار جلوه های ویژه روی آن انجام شده و نتیجه این کار گروهی که فارغ از بعد مکانی است مورد قضاوت مخاطبین قرار می گیرد. این رشته به شکل ریز و با جزئیات متخصصین مختلفی را در خود جای داده که باعث شده این هنر و تکنیک به کاری گروهی تبدیل شود و خود دارای کارگردان، تهیه کننده و... باشد و در مراکز علمی گرایش های مختلف این رشته تدریس شود و در مؤسسات و شرکت ها دپارتمان های جداگانه را به خود اختصاص داده و هر صحنه برای تکمیل در زنجیره تولید قرار گیرد و از دپارتمانی به دپارتمان دیگر رفته تا در نهایت در فیلم اصلی استفاده شود.
کتاب جلوه های بصری شامل بخش هایی نظیر؛ « تفاوت دو واژه اسپشیال افکت و ویژوال افکت، چرا از جلوه های بصری استفاده می کنیم؟، تاریخچه کوتاه جلوه های بصری، تاریخچه به وجود آمدن شرکت ها، تقسیم بندی جلوه های بصری از دیدگاه مخاطب و فیلم ساز، سی جی آی و سی جی چیست؟، معرفی جلوه های بصری و کارکردهای آن ها، ساخت انیمیشن های واقع گرایانه برای تلفیق فیلم های رئال، استاپ موشن یا توقف - حرکت، خط تولید انیمیشن، اسکریپت، طراحی فضای پس زمینه یا مت پینتینگ، پیشگامان و تاریخچه مت پینتینگ، انیمیشن متحرک سازی، کلون های دیجیتال» و غیره می باشد و به بررسی تحلیل آن ها می پردازد.

فهرست کتاب

برخی از عناوین این کتاب را در ادامه ببینید.

پیشگفتار 
مقدمه:
تفاوت دو واژه اسپشیال افکت و ویژوال افکت 
چرا از جلوه های بصری استفاده می کنیم؟
تاریخچه کوتاه جلوه های بصری
تاریخچه به وجود آمدن شرکت ها
تقسیم بندی جلوه های بصری از دیدگاه مخاطب و فیلم ساز 
1 - از دیدگاه مخاطب 
2 - از دیدگاه فیلم ساز 
سی جی آی و سی جی چیست؟ 
معرفی جلوه های بصری و کارکردهای آن ها 
-1 ساخت انیمیشن های واقع گرایانه برای تلفیق فیلم های رئال 
-1-1 استاپ موشن یا توقف-حرکت
-2-1 خط تولید انیمیشن
-1-2-1 اسکریپت 
-2-2-1 استوری بورد 
1-2-3-طرح بندی
-4-2-1 تحقیق و توسعه 
-5-2-1 مدل سازی
-6-2-1 بافت سازی

برشی از متن کتاب جلوه های بصری

تقسیم بندی جلوه های بصری از دیدگاه مخاطب و فیلم ساز

انواع جلوه های بصری را می توان از دیدگاه های مختلفی دسته بندی کرد:
1- از دیدگاه مخاطب
۱-۱- جلوه های بصری ملموس (آشکار)
جلوه های بصری ملموس، اساس فیلم های علمی - تخیلی و گاه پلیسی - جنایی را تشکیل می دهند. این جلوه ها به راحتی برای بیننده غیر متخصص قابل تشخیص است و ظرافت اجرایی این دسته از جلوه ها آنجاست که با وجود آنکه بیننده می داند اتفاقی غیر واقعی را شاهد است ولی تمایل به باور آن دارد. جنگ ستارگان و انواع فیلم های مشابه در این دسته قرار می گیرند.
۲-۱- جلوه های بصری غیر ملموس (پنهان)
جلوه های بصری غیر ملموس، اساس فیلم های تاریخی را شکل می دهند. این جلوه ها برای بیننده غیر متخصص به راحتی قابل تشخیص نیست و حساسیت واقعیت گرایی این نماها بسیار بیشتر از نوع ملموس است؛ مانند کلیه دکورهای مجازی در فیلم هایی چون گلادیاتور و...
2- از دیدگاه فیلم ساز
جلوه های بصری را از دیدگاه فیلم سازی می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:
۱- اصلاح
۲- ترکیب
۳ - ساخت
در قسمت ترکیب، که گاه با نام لایه بندی هم از آن یاد می شود، از ترکیب چندین کادر تصویری به نمایی جدید می رسیم. تکنیک آشنای کروماکی در این دسته قرار می گیرد.
در قسمت ساخت، که در اصل همان انیمیشن فتورئالیستیک است، تصاویر و عناصری خلق می شوند تا گاه جلوی هزینه های بالای تولید را بگیرند و یا گاه غیرممکن ها را ممکن سازند...

دانلود کتاب جلوه های بصری

نسخه الکترونیک کتاب جلوه های بصری را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.

دانلود کتاب جلوه های بصری

مشخصات کتاب جلوه های بصری در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: سروش
نویسنده: شهرزاد شاه حسینی
تعداد صفحه: 121
موضوع: تئاتر و سینما
قالب: الکترونیک

 

سال نشر :
1400
صفحات کتاب :
121
کنگره :
TR858
دیویی :
778/5345
کتابشناسی ملی :
7637235
شابک :
978-964-12-1845-6‬‬

کتاب های مشابه جلوه های بصری