مرکز پژوهشهای جوان در راستای خواست و علاقهمندی مخاطبان طلبه جوان، مجموعه (مهارتهای طلبگی) را فراهم آورده است. این مجموعه تلاش میکند در ساحتهای فردی، خانوادگی، اجتماعی، علمی، اخلاقی و تبلیغی، مهارتهایی را متناسب با اقتضائات رفتاری و معرفتی طلاب جوان ارائه کند تا آنان را در نقش آفرینی موثر و مفید یاری نماید.«آیین طلبگی» مهارتهای طلبگی1 دفتری از فصل فردی این مجموعه است.
نویسنده در کتاب آیین طلبگی معتقد است که استعداد و توانمندی لازم برای تحصیل در حوزه، امری مهم به شمار میرود؛ اما عدم شناخت مقاصد و مسیر طلبگی، موجب میشود برخی وجود داشتن استعداد و تواناییهای لازم؛ نتوانند آنگونه که شایسته است، به موفقیت شایسته دست یابند.
نقشه راه طلبگی چیست؟
نقشه را اولین بار در کتاب جغرافیای دوران دبستان دیدیم. بعد از آن، در کتاب جغرافیای دوران راهنمایی و دبیرستان بیشتر با آن آشنا شدیم. اکنون هم وقتی با کلمه نقشه برخورد میکنیم، در ذهن ما تصویری که از خطوط گوناگون تشکیل شده و در آن تصویر نقطههایی همراه با اسم آن نقاط مشخص شده، نقش میبندد.
بالاتر که آمدیم، فهمیدیم نقشههای گوناگون با کارکردهای متفاوتی وجود دارد. یکی از انواع نقشهها که به احتمال زیاد شما هم آن را دیده باشید، نقشه اطلس راههای کشور است. منظور ما از نقشه راه طلبگی چیزی شبیه به اطلس راههای کشور است. پس همانگونه که در اطلس راهها مقاصد گوناگون و مسیر رسیدن به آنها مشخص شده است، در نقشه راه طلبگی نیز میخواهیم علاوه بر تعیین مقاصد گوناگون طلبگی، مناسبترین مسیر را برای رسیدن به مقصد طلبگی ترسیم کنیم.