کتاب راهکارها و تکنیکهای پرورش عزتنفس در کودکان نوشته فرشته قاسمیدهنوی و در انتشارات مانیان به چاپ رسیده است. خانواده مهمترین واحد اجتماعی است که به وسیله ازدواج زن و مرد تشکیل میشود و با تولد فرزندان تکامل مییابد. امّا اینکه فرزندان چگونه پرورش یابند تا به این تناسل بقا ادامه دهند و صحت و سلامت جامعه را تأمین نمایند، خود زائیده تفکر، تلاش و روشهای تربیتی خانواده است.
در گام نخست این خانواده است که کودک را به مسیر صحیح هدایت میکند یا بستر گناه و جرم و انحراف را برای او مهیا میسازد. انسان به دلیل ویژگی اجتماعی بودن خود از بدو تولد تحت تأثیر افکار، عقائد و رفتار اطرافیان قرار میگیرد و بعدها به تقلید از این رفتارها و گفتارها الگوهایی را که به نحوی در ارتباط با او هستند سرمشق رفتاری خود قرار خواهد داد. برخی از والدین در ایجاد ارتباط بین افراد خانواده دچار خطا و اشتباهاتی میگردند که بعضاً غیر قابل جبران است.
وضعیت و شرایط متفاوت بین دختران و پسران یک خانواده، طرز فکر والدین در مورد تک تک آنها و ارتباطی که بین فرزندان حاکم است در استواری یا تزلزل بنیاد خانواده مؤثر است.
مادری از خاطرات خود تعریف میکرد که من از بارداری میترسیدم و وقتی ازدواج کرده بودم به سر و صدا واکنشی نداشتم؛ اصلاً بیدار نمیشدم یا اگر نیمه شب به دلیلی از خواب بیدار میشدم دچار سردرد میشدم و از این که نوزادم بیدار شود و گریه کند و من متوجه صدایش نشوم یا این که چطور میتوانم بیدار بمانم و سر دردهایم را تحمل کنم؛ به همین دلیل از بچه دار شدن میترسیدم.