نظر شما چیست؟

کتاب هستی، داستان هیجان انگیز دختری که دوست داشت پسر باشد، نوشته فرهاد حسن‌زاده می باشد و توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای گروه نوجوان منتشر و روانه بازار کتاب شد.

معرفی کتاب هستی

فرهاد حسن زاده تاکنون بیش از 80 اثر خواندنی و بی نظیر برای نوجوانان و بزرگسالان به چاپ رسانده است و به جرات می توان گفت یکی از خواندنی ترین و جذابترین اثرات وی رمان هستی است. حسن زاده در رمان هستی به خوبی رفتارها و تفکرات یک نوجوان با والدینش را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
گرچه هستی در دل جنگ رخ می دهد و سختی های دوران جنگ، بمباران، مهاجرت، بی خانمانی و غیره، برای خانواده ها را بیان می کند؛ اما محور اصلی کتاب، جنگ و ماجراهای آن نیست. حسن زاده در هستی از درونیات یک نوجوان سخن می گوید . زبان داستانش اول شخص است و یک به یک ذهنیت ها، تخیلات و تفکرات هستی دختر نوجوان قصه را به زبان می آورد. دخترک 12 ساله ای که درگیر دو جنگ است؛ حمله عراق به ایران و حصر آبادن و جنگ دوم، جنگ درونی با خودش و ذهنیاتش.
آنچه بر جذابیت رمان هستی می افزاید علاوه بر موضوع خاصش استفاده از اصطلاحات و ضرب المثل های خاص و لجهه شیرین آبادنی برای پدر هستی است که زبان اندکی طنزگونه به کتاب داده است.

کتاب هستی تاکنون نامزد و برگزیده جوایز زیادی نظیر: کتاب سال شورای کتاب کودک، نامزد ایرانی جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن ۲۰۱۸ و همچنین جایزه آسترید لینگرن، برگزیده‌ی مخاطبان نوجوان کانون، برنده‌ی نشان لاک‌پشت نقره‌ای اولین دوره لاک‌پشت پرنده، برگزیده‌ی شورای کتاب کودک شده است.

خلاصه کتاب هستی

درست است وقایع رمان هستی در زمان جنگ رخ می دهد؛ اما هستی مربوط به جنگ نیست؛غالب اتفاقات و محوریت اصلی رمان رفتار نوجوانی است که توان برقراری ارتباط صحیح با پدر و مادر را ندارند و نیز پدری که برخورد ناصحیح با فرزندش باعث فرار دخترش از منزل می شود. حسن زاده در غالب یک رمان روحیاتی که غالب نوجوانان درگیر آن هستند را بررسی و تحلیل می کند. شیوه برخورد والدین و بزرگترها با نوجوانان و اثراتی که این برخورد در ذهن و روح نوجوان می گذارد تجزیه را می کند و در نهایت به پدر و مادرها می گوید؛ شیوه نادرست رفتاری با نوجوانشان چه می کند و در کنار آن به نوجوانان هم می گوید مورد اعتمادترین و دلسوزترین فرد برایشان پدرومادرهایشان هستند.
دختر 12 ساله ای به نام هستی که روحیات پسرانه دارد، دوست دارد: مثل پسرها زندگی کند، لباس بپوشد و رفتار کند؛ حتی بازی ها و کارهای پسرانه را دوست دارد. هستی آرزوهای آینده خود را نیز پسرانه چیده است. در گیرودار همین پسربازی هایش در فوتبال دستش می شکند و پدرش از سفر به ژاپن باز می ماند. این ماجرا پدر هستی را که ارتباط خوبی با او ندارد و مدام هستی را برای رفتار و روحیاتش سرزنش می کند؛ بیش از پیش عصبانی می کند و به رفتار بدش با هستی دامن می زند. غالب ماجرای داستان رفتار و ذهنیات هستی در مورد رفتار پدرش با خودش است که هر روز بدتر می شود. آنچه در این میان باعث تغییر باورها و ذهنیت هستی می شود؛ جنگ است که مانند دیوی تنوره کشان ناگهان از راه می رسد و تمام شادی ها را می بلعد. اتفاقاتی که در اثر جنگ و حصر آبادان رخ می دهد. مهاجرت به ماهشهر و آشنایی هستی با لیلا و برادرش، فرار هستی به آبادان و سفر پدر برای یافتن وی، اثر بسیار زیادی در تغییر ذهنیت و شخصیت هستی و رابطه اش با پدرش می گذارد.
فرهاد حسن زاده گام به گام با هستی در فهرستی به شرح زیرپیش می رود:
روزی که ولوله به پا شد، از آوار به آوارگی، دخترای ننه دریا، هستی نام یک ماهی نیست

برشی از متن کتاب هستی

روی صندلی عقب دو نفر نشسته بودند و من و بابا باید صندلی جلو می‌نشستیم. بابا در جلو را باز کرد، ولی سوار نشد. به سیگارش یک زد و ته بلوار را نگاه کرد. چیزی نبود، یعنی من که نفهمیدم به چی زل زده، هوا گرم و بدجوری شرجی بود. انگار توی حمام نفس می‌کشیدیم.
راننده دوباره و سه‌باره هوار کشید: «فرح آباد..... ایستگاه هفت.... یه نفر ...» نمی‌دانم چرا یک نفر پیدا نمی‌شد که بخواهد برود فرح‌آباد و ما را نجات بدهد. به گچ دستم نگاه کردم و به دردی فکر کردم که آرام‌آرام زیر گچ پخش می‌شد. دلم می‌خواست دستم را بمالم و دردش را کم کنم، ولی نمی‌شد. دستم از من خیلی دور بود، بابا درد را فهمید و سیگارش را نصفه خاموش کرد و سوار شد. من هم کنارش نشستم ،هنوز جرئت حرف زدن نداشتم.
تاکسی عینهو قابلمه داغ بود و آدم حس می‌کرد الآن است که مثل مرغ پخته شود. چشمم به عروسکی افتاد که جلوی آینه از نخ زردی آویزان بود. از عروسک بدم می‌‌آمد. مخصوصاً از موهای بلندش که تا مچ پایش می‌رسید. من هیچ‌وقت عروسک دوست نداشتم، از مسخره‌بازی‌های دخترانه بدم می‌آمد. از خاله‌بازی و مامان‌بازی حالم به هم می‌خورد. سرم را کج کردم که نبینمش، چند پسر ته بلوار گل کوچیک بازی می‌کردند. چه کیفی داشت اگر بابا نبود و دستم نشکسته بود و می‌رفتم قاطی‌شان بازی می‌کردم.

دانلود کتاب هستی

پی دی اف کتاب هستی را می توانید از اپلیکیشن فراکتاب خریداری نمایید و پس از دانلود در کتابخوان فراکتاب مطالعه کنید و با دنیای یک نوجوان جسور بیشتر آشنا شوید.

دانلود کتاب هستی

مشخصات کتاب هستی در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
نویسنده: فرهاد حسن زاده
تعداد صفحه: 222
موضوع: داستان ایرانی
قالب: الکترونیک

 

شابک :
978-964-391-624-4
سال نشر :
1398
قیمت نسخه چاپی :
1450000
صفحات کتاب :
222
کنگره :
‏‫PIR۸۰۲۲‬
دیویی :
‏‫‭۸‮فا‬۳/۶۲
کتابشناسی ملی :
6138284

کتاب های مشابه هستی