کتاب خانواده درمانی ساختاری و بازیهای رایانهای نوشتهٔ اعظم اعرابی میباشد و انتشارات نظری این کتاب را منتشر کرده است.
کتاب خانواده درمانی ساختاری و بازیهای رایانهای به موضوعات مهمی مانند ارتباطات خانوادگی و تأثیر بازیهای رایانهای بر روان و رفتار کودکان میپردازد. این کتاب به شیوههایی که مادران میتوانند با استفاده از روشهای خانواده درمانی ساختاری، رابطه خود با فرزندان خود را بهبود بخشیده و از وابستگی زیاد کودکان به بازیهای رایانهای کاسته و کیفیت رابطه خود را با فرزندان بهبود بخشند میپردازد.
نتایج یک پژوهش نشان میدهد که آموزش خانواده درمانی ساختاری به مادران، بهبود قابل توجهی در رابطه و ارتباط آنها با فرزندانشان داشته است. این نتایج نشان میدهد که استفاده از روشهای خانواده درمانی ساختاری میتواند بهبود موثری در روابط خانوادگی و سلامت روانی کودکان داشته باشد.
سلامت روان اعضای خانواده بهخصوص کودکان در صورت وجود تعاملات سالم در این تشکل طبیعی رقم میخورد. رشد اخلاقی بهعنوان جنبه بسیار مهمی از رشد میتواند از طریق بازیهای رایانهای تحت تاثیر قرار بگیرد، از سوی دیگر، اعتیاد به بازیهای رایانهای سبب بهخطر افتادن سلامت فیزیکی و روانی، کاهش مهارتهای اجتماعی، انزوا و گوشهگیری دانش آموزان میشود. کیفیت ارتباط والدین به خصوص مادر با کودک، نقش تعیینکنندهای در شکلگیری شخصیت کودک و بهداشت روان وی در دوران بزرگسالی دارد.
نوع روابط مادر – کودک نظیر طرد کردن، کنترل بیش از حد، محافظت بیش از حد، الگوسازی رفتارهای اضطرابی و باورهای غیر منطقی و خشک والدین در بروز مشکلات رفتاری دوران کودکی نقش بسزایی دارند. لذا در این پژوهش به اثر بخشی آموزش گروهی مادران مبتنی بر خانواده درمانی ساختاری بر کیفیّت رابطه والد – فرزند (مادر-فرزند) و میزان وابستگی کودکان به بازیهای رایانهای پرداخته شده است.