کتاب خانواده و خانواده درمانی نوشته سالوادور مینوچین ومترجمی باقر ثنایی می باشد.این کتاب را انتشارات امیرکبیر منتشر کرده است.
دیدگاهها و استراتژی های یک متخصص بالینی در اینجا به شکلی واضح و دقیق ارائه شده است که خوانندگان میتوانند مستقیما از کتاب با مقایسه و اصلاحات متناسب با سبک و موقعیت کاری خود استفاده کنند. سالوادور مینوچین شش رونوشت کامل از جلسات خانوادگی واقعی را ارائه میکند .
انسان در گروه زنده می ماند؛ این امر ذاتی وضع انسانی است. اساسی ترین نیاز نوزاد، وجود مادری است که او را تغذیه و حفاظت کند و آموزش دهد . فراتر از این، انسان در تمام جوامع با تعلق به گروه های اجتماعی پابرجا مانده است. در فرهنگ های مختلف این تجمعات از نظرسطح سازمان یافتگی و تمایز(متمایزسازی(Differentiation متفاوتند. جوامع بدوی متکی به اجتماعات بزرگ و همراه با توز یع ثابت نقش ها یا وظایف است. با پیچیده ترشدن جامعه و ضرورت یافتن مهارت های تازه، ساخته ای اجتماعی متمایز می شوند. تمدن صنعتی شهری مدرن از انسان دوچیز مطالبه می کند: توانایی کسب مهارت های بسیار تخصصی، و قابلیت تطابق سریع با شرایط اجتماعی و اقتصادی دائماً متغیر. خانواده همواره به موازات تغییرات جامعه دستخوش تغییراتی شده است.
خانواده در پاسخ به نیازهای فرهنگ جامعه، نقش حمایت و اجتماعی کردن اعضای خود را تقبل و رها کرده است. خانواده به یک معنا دو نقش متفاوت ایفا می کند. یکی داخلی که حمایت روان اجتماعی از اعضای خود باشد؛ و د یگری خارجی یعنی برون سازی با فرهنگ و انتقال آن. جامعه صنعتی شهری با قدرت در خانواده دخالت کرده است و بسیاری از نقش هایی را که زمانی از وظایف خانواده بود در اختیار گرفته است. پیران خانواده امروز به طور جدا و در خانه کهنسالان یا در خانه شهروندان ارشد زندگی می کنند.