کتاب آشنایی با سبک زندگی کمینه گرایی نوشته نسرین عبایی کوپایی است. این کتاب به مینیمالیسم و تفکرات مربوط به آن میپردازد. بحران معنا در زندگی امروز به یکی از اصلیترین دغدغههای بشر تبدیل شده است. همین امر به اضافه احساس کمبود معنویت در زندگی موجب شده تا به سمت ایجاد مأمنی در این زمینهها باشیم. به این ترتیب بسیاری از علوم بشری ساخته شده تا نیازهای روحی و معنوی را پاسخ دهد، درحالیکه این کارها هم اثر موقتی دارند، چراکه منشأ الهی ندارد. بحران بیمعنایی در زندگی بسیاری از افراد وجود دارد و آن ها را آزار میدهد، چراکه نمیدانند برای چه پا به این دنیا گذاشته و چه باید بکنند.
عدهای دیگر هم با بحران «ناتمام ماندن معنا» مواجه میشوند، یعنی برخی از افراد برای زندگی معنایی را در نظر داشتهاند ولی زمانی که به آن میرسند آن را بیارزش تر از آن میدانند که به خاطرش زندگی کنند. این مسئله به نحوه نگرش و افکار هر انسان ارتباط دارد؛ یعنی هر انسانی زندگی را بهگونهای میبیند که در مورد آن فکر میکند. هرچند نکتهای در این میان وجود دارد و آن این است که خلقت انسان به گونهای است که کمال طلبی وهدفدار زندگی کردن در ذات اوست، اما این خصلت ذاتی هم ممکن است به دلایل متعددی در نهاد برخی از افراد نهفته بماند و به فراموشی سپرده شود.
مینیمالیسم یا ساده گرایی جنبشی مدرن در عرصه سبک زندگی است که در اروپا و آمریکا در حال رشد است. مینیمالیسم برگرفته از عرصه هنرهای نقاشی، مجسمه سازی، معماری و موسیقی است. در این عرصه ها مینیمالیسم به جریانی گفته می شود که از دهه 1960 ابتدا در آمریکا و سپس در اروپا شکل گرفت و از سادگی و روشنی بیان و روش های ساده برای آفرینش آثار هنری بهره می گرفت.
مینیمالیسم را به "ساده گرایی"، "کمینه گرایی،" "هنر کمینه "یا "هنر موجز" به فارسی برگردانده اند. برخی جامعه شناسان رشد مینیمالیسم در جوامع غربی را واکنشی نسبت به مصرف زیاد در این جوامع و تلاشی برای استقلال یافتن از فشارهای اجتماعی فزاینده می دانند. برخی دیگر معتقدند که بحران های مالی در غرب موجب رشد این جنبش شده است. طبق این استدلال بحران های مالی در کشورهای غربی به بسیاری از مردم این کشورها نشان داده که تلاش برای رسیدن به سود هرچه بیشتر نتایج ماندگاری به بار نمی آورد و بدین خاطر بسیاری از افراد به جستجوی " آنچه بتوانند ارزشمند بدانند" برخاسته اند.