نظر شما چیست؟

معرفی کتاب نقدنامه علوم سیاسی (3)

کتاب نقدنامه علوم سیاسی (3) نوشته مجید توسلی رکن آبادی، مهدی مظفرنیا، مختار نوری منتشر شده است. کتاب نقدنامه علوم سیاسی (۳) یکی از مجموعه کتاب های نقدنامه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است که به نقد کتاب های دانشگاهی می پردازد. پژوهش و تحقیق و تتبع در تمامی حوزه های علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و کمک به توسعه بیشتر علوم انسانی در کشور از جمله اهداف و وظایف اصلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به شمار می رود که این مجموعه کتاب هم در همین راستا نوشته شده است.


نقد کتب دانشگاهی و علوم انسانی یک ضرورت است که مقدمه گذر از وضع موجود به سوی وضع مطلوب است. نقد فی‌نفسه ضروری و ارزشمند است، اما خود زمینه ساز نظریه پردازی‌های نوین و نگارش آثار جدید است. نقد محتوایی هر اندیشه و اثری با نقد شکلی آن همراه است. به همین دلیل در گروه‌های تخصصی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، بررسی، تحلیل و نقد آثار دانشگاهی از دو بعد شکلی و محتوایی صورت می‌گیرد و داوری علمی این آثار، مؤلفه‌های گوناگون شکلی/ بیرونی و محتوایی/ درونی هر کتابی را در نظر می‌گیرند و به مرحله نقد علمی می‌رسانند.


در واقع شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، تنها مجموعه علمی و دانشگاهی است که سیزده گروه علمی و تخصصی را که ناظر بر رشته‌های مختلف علوم انسانی در دانشگاه است، ساماندهی می‌کند و بیش از بیست سال سابقه فعالیت در زمینه بررسی، تحلیل، ارزیابی و نقد متون و کتب علوم انسانی را دارد. در این راستا از مشارکت شبکه استادان حوزوی و دانشگاهی سراسر کشور و صاحب نظران و استادان علوم انسانی بهره‌مند است. سیاست اصلی این شورا، کمک به رشد تفکر انتقادی در تولید آثار علمی و دانشگاهی است؛ زیرا تولید علم در حوزه علوم انسانی بدون نقد وضعیت موجود و به ویژه نقد کتب درسی و دانشگاهی و منابع علمی حوزه علوم انسانی امکان پذیر نیست. توسعه فرهنگ نقد در جامعه علمی، تقویت جایگاه علوم انسانی، نسبیت سنجی سازواری تولید علوم انسانی با مبانی فرهنگ و جهان بینی ایرانی - اسلامی، تدوین و اصلاح سرفصل‌های درسی برنامه‌های آموزش علوم انسانی و تولید متون دانشگاهی با رویکرد بومی ایرانی - اسلامی، از دیگر اهداف این شورا است.

هر یک از گروه‌های تخصصی شورا، وظایف و برنامه‌های متنوعی را در جهت رسیدن به اهداف پیگیری می‌کنند. در این میان، تنظیم و تدوین و چاپ و نشر نقدنامه‌های تخصصی در حوزه‌های تخصصی، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های گروه‌های مزبور است. مجموعه حاضر با عنوان «نقدنامه گروه تخصصی علوم سیاسی»، یکی از دستاوردهای علمی و محصولات کار انتقادی گروه‌های «شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی» است که به سراغ کتاب‌های رشته‌ علوم سیاسی رفته است تا با تحلیلی دقیق سازوکار این آثار را بررسی کند. این مجموعه به متخصصان علوم انسانی کمک می‌کند حاصل تلاش و پژوهش متخصصان رشته‌های علوم انسانی را جامع بررسی کنند و بتوانند نتیجه‌گیری کامل‌تر و دقیق‌تری داشته باشند.

گزیده کتاب نقدنامه علوم سیاسی (3)

احزاب سیاسی در فرانسه

حجت االله ایوبی، تهران: سمت، 1386، چاپ اول، 286 صفحه.

اثر حاضر می تواند به عنوان متن اصلی درس اصلی «فرانسه شناسی» در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد رشته مطالعات جهان (فرانسه) و متن فرعی درس اصلی «سیاست و حکومت در اروپا» در مقطع تحصیلی کارشناسی رشته علوم سیاسی استفاده آموزشی شود.


بررسی شکلی اثر

در بررسی کیفیت چاپی و فنی اثر پیش رو از منظر طرح جلد، حروفنگاری، صفحه آرایی، صحافی و غلط های چاپی، خوب ارزیابی می شود. درباره میزان رعایت قواعد عمومی نگارش (دستور زبان فارسی) و ویرایش تخصصی چنین به نظر می رسد که رعایت شده و مطلوب است. اثر حاضر از منظر میزان رسایی و روانی نیز از کیفیت خوبی برخوردار است. کتاب به زبان قابل تقدیر نوشته شده است.

کنگره :
‏‫JA69‭‬‭‬ ‭/ف2‏‫‬‭‏‫‬‭ت94 1398
دیویی :
‫‬‭320
کتابشناسی ملی :
5610205
شابک :
978-622-6304-16-0
سال نشر :
‏‫1398
صفحات کتاب :
455

کتاب های مشابه نقدنامه علوم سیاسی (3)