در کتاب دور دنیای فلسفه در هشت روز، علاوه بر آشنایی با فیلسوفان و تاریخ فلسفه در غرب و شرق، «تصویری کلی» از سیر فلسفی بشر پیش روی خود میبینیم، مثل کسی که دریا را در نمایی کلی میبیند. سفر دور دنیای فلسفه مثل سفر دور دنیای ژول ورن هیجانانگیز است؛ از نقطهای آغاز میکنیم و در سفری طولانی، به «مکانهای مختلف» میرویم و دوباره به نقطهی آغاز سفرمان برمیگردیم.
اما به تعبیر تی اس الیوت شاعر، در این حالت، نقطهی شروعمان را «طور دیگری» می بینیم، همچون کسی که به گفتهی افلاطون «بدون نیرنگ، فلسفه میورزد». دور دنیای فلسفه در هشت روز در پی فراهم کردن امکان چنین سفری است. فلسفه به قول ویل دورانت در کتاب دعوت به فلسفه، کیف پولمان را پر نمیکند و ما را به مدارج بالای حکومتی نمیرساند.
چون اگر کیفی پر از پول داشته باشیم و به بالاترین مقامات برسیم ولی با همهی اینها، خام و نادان بمانیم و ذهنی زشت و شخصیتی بیثبات و امیالی آشفته داشته باشیم، آن پول و مقام به چه کار میآید؟ اما شاید فلسفه، اگر به آن وفادار باشیم، وحدت روحی شفابخشی به ما ارزانی کند. فلسفه انضباطی شخصی است که باعث رشد ما میشود و آزادی و صفایی الهی به ما میبخشد. دانش قدرت است، اما فقط خردمندی، آزادی است.