کتاب امام خمینی؛ مردی در انتهای افق، گفتارهایی درباره اندیشه، سلوک و رفتار سیاسی امام خمینی است. نویسنده در مقدمه کتاب می نویسد: "پدیده تاریخی و شگرف انسانی امام خمینی معما و راز ناگشودهای است که بسیاری از محققان و فرزانگان را در فهم خود به تحیّر نشانده است. سید روح الله مصطفوی معروف به حاج آقا روح الله که در جریان رهبری انقلاب اسلامی ایران نایب الامام خمینی و سپس به امام خمینی نام برده شده است، شخصیت فقهی، فلسفی و عرفانی بزرگی است که نمیتوان برای او هماوردی در هوشمندی و فراست و تیزبینی بی بدیلش در جهان اسلام یافت.
از سوی دیگر قدرت ایجاد روح معنویت و تبعید این شخصیت بزرگ که موجد و موجب ایجاد و استمرار آن شد، همانندی در میان عارفان و فقیهان و متکلمان جهان اسلام ندارد. حاج آقا روح الله علاوه بر شهامت انقلابی و جسارت تاریخی، نه تنها اَبَرمرد تخریب یک سیستم حاکم فاسد بود، بلکه شاهکار تأسیس یکی از نوینترین مدل های حکومتی مبنی بر اجتماع اندیشه دینی و مردمسالاری سیاسی را در کارنامه درخشان حیات خود بر جای گذاشت.
" این کتاب از 11 مقاله، گفتار و گفتگوی این نویسنده و تاریخ نگار تشکیل شده است:
«حکومت اسلامی و اندیشه دیرین سیاسی در آراء امام خمینی»
«حجاریان، حضور و عندالاقتضایی بودن امام خمینی»
«15 خرداد؛ نقطه اوج و شکوفایی نهضت اسلامی»
«مدل حکومتی امام خمینی؛ از دیروز تا امروز»
«اسلام علیه اسلام؛ مولفه های اسلام ناب و اسلام آمریکایی از منظر امام خمینی»
«مدیریت بحران امام خمینی و مقام معظم رهبری در انقلاب اسلامی»
«امام خمینی و تخریب فراماسونری»
«نقدی بر خاطرات آیت الله منتظری درباره اعدامهای سال 67»
«سقوط و فتح خرمشهر از منظر امام خمینی»
«عصر روح الله؛ میزگردی با حضور دکتر یحیی فوزی»
«امام خمینی؛ فقیه یا فیلسوف: گفتگو با دکتر عماد افروغ»
هر انقلاب سیاسی و اجتماعی تحول در بنیان های فکری و اندیشه ای آن جامعه می باشد، و چنانچه تحول اندیشه ای صورت عینی به خود نگیرد انقلاب و تحول به وقوع نخواهد پیوست. به عبارتی دیگر وجود ذهنی مقدم بر وجود عینی است. لذا اگر چیزی بخواهد عینیت بیاید ابتدا باید در ذهنیت شکل یابد و سپس به مرحله عینیت برسد. به مثابه طرح یک ساختمان که ابتدا در ذهن یک مهندس شکل گرفته...