کتاب اخلاق و آداب قضاوت نوشته جناب آقای محمد کاظم بهرامی است. مهمترین وظیفه دستگاه قضایی اجرای عدالت و اقامه ی حق و دفع باطل است، اما انجام این وظیفه وابستگی زیادی به اخلاق و آداب مربوط به قضاوت دارد و اگر عدالت روح قضاوت است، اخلاق و آداب قضا روح عدالت به شمار می آید.
اخلاق و آداب قضاوت در اسلام از شرع انور گرفته شده است و با دقت در آیات قرآن کریم و روایات صادره از پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت او (علیهم السلام) و با مراجعه به کتاب های فقهای اسلامی، می توانیم اخلاق و آداب قضاء اسلامی را استنباط و استخراج کنیم.
درکتاب اخلاق و آداب قضاوت به تناسب، از مطالب برخی از کتب و رساله هایی که در این باره نوشته شده است استفاده شده است، مخصوصا از کتاب ارزشمند «ادب قضا در اسلام » تالیف استاد بزرگوار حضرت آیت الله جوادی آملی(مدظله العالی) که فرازهایی از مطالب آن در بخش هایی از این کتاب نقل شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
آیات متعدد قرآن کریم دلالت دارد که حکم و داوری، حق انحصاری و پروردگار عالمیان است که آگاه بر سر و علن است و به همهی مسائل آشکار و حقائق پنهان که از دید بشر خارج است احاطه دارد و به همین جهت است که او به وصف خیر الحاکمین و احکم الحاکمین توصیف شده است.
ولی در این عالم ماده، قضاوت میان مردم از جانب خداوند به پیامبران خدا تفویض گردیده است و آنان نیز موظفند بر اساس دستورات الهی و آن چه خداوند به آنان ارائه داده است قضاوت کنند. ...
نظر دیگران //= $contentName ?>
عالی...