کتاب منشور حکومت علوی آیت الله خامنه ای، توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است. این کتاب در بردارنده بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) پیرامون هفت خطبه نهج البلاغه امام علی علیه السلام است.
کتاب منشور حکومت علوی دربردارنده بیانات مقام معظم رهبری پیرامون هفت خطبه نهج البلاغه است. ایشان در دهه پنجاه که در مشهد حضور داشتند در کنار فعالیتهایی همچون تدریس در حوزه و تالیف کتاب؛ امام جماعت دو مسجد فعال و انقلابی امام حسن مجتبی (علیه السلام) و کرامت را نیز برعهده داشتند. یکی از برنامههای مداوم ایشان برای جوانان توضیح و تفسیر بیانات ناب و گهربار امیرالمومنین (علیه السلام) از کتاب نفیس نهج البلاغه بود.
ایشان نسل جوان را به مطالعه این کتاب توصیه میکردند زیرا آن را یک گنجینه تمام نشدنی از معارفی میدانستند تواند چارچوب فکری آنها را به خوبی تشکیل دهد.در سالهای 52 و 52 ایشان شبهای شنبه را به تبیین معارف این کتاب میپرداختند.
ایشان در ضمن این مباحث به شکل زیرمتنی به نقد حکومت وقت نیز میپرداختند و به شکل غیرمستقیم مبانی حکومتی که قرار باشد براساس تعالیم دینی بنا شود را به جوانان میآموختند. این مدل تدریس را میتوان به تعبیری عالیترین شیوه مبارزه با حکومت فاسد پهلوی دانست که هم نسل جوان را نسبت به سیاهیهای روز آگاه میسازد و در عین حال براساس متنی مکتوب از آینده روشنی که میتوان براساس مکتب اهل بیت ساخت خبر میدهد.
متاسفانه دستگاه ظلم نگذاشت تا این جلسات ادامه پیدا کند و متوجه شدند جوانانی که پای درس امیرالمومنین مینشیند دیگر تاب ظلم و جور جامعه را ندارند و به نیروهای انقلابی پاکباخته تبدیل میشوند. به همین دلیل آیت الله خامنهای را جلب و ایشان را به ساواک تهران تحویل دادند.
مکتب حیاتبخش اسلام در کنار ارائه برنامه برای پیشرفت معنوی و مادی، نقشه راه تعالی جامعه را نیز بیان کرده و با معرفی حاکم تراز معصومان (ع) در عصر حضور و ولی فقیه در عصر غیبت_ تشکیل حکومت را در دستور کار مؤمنان قرار داده است. اما پس از ارتحال رسول اکرم(ص) جامعه خود را از حضور اما علی(ع) محروم کرد اما ایشان راهنمایی جامع و کامل برای تمام قرون ارائه کردند.
در عصر حاضر نیز با افزایش نیاز به معارف اجتماعی و سیاسی اسلام، اقبال دانشمندان و اساتید و جوانان به نهجالبلاغه افزایش یافته و شروح متعددی نیز در قرن حاضر بر این کتاب نگاشته شده است. خوشبختانه با پیروزی انقلاب اسلامی، گرایش به نهجالبلاغه افزایش یافته و مؤسسات مختلفی در محافل علمی حوزه و دانشگاه تشکیل و رشته تحصیلی تخصصی نهجالبلاغه در این دو حوزه علمی ایجاد گردید. حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای(مدظلهالعالی) که از دوران جوانی با این کتاب ارزشمند، انس داشته است، از دیرباز به شرح خطبهها، نامهها در حضور جوانان طلبه و دانشجو پرداختهاند.
علتهایی که موجب میشوند یک ملتی بدبخت نشود، چند مورد است - مثلاً یک دو سه چهار پنج ... این علتها همیشه همانها هستند، هرگز تغییر و تبدیلی نمییابند. همان علتی که موجب شد یک ملتی یک جامعهای مثلاً در ده هزار سال قبل از میلاد مسیح به اوج رقاء مادّی برسد همان علت امروز اگر چنانچه در فلان ملت و فلان امت و فلان نقطهی عالم پدید بیاید و بروز کند، باز اینها هم به همان اوج و ترقی و طراز رفاه مادی خواهند رسید.
همان علتی که موجب شد که یک فرهنگی زایل بشود و نابود بشود، اگر چنانچه امروز در اروپا مثلاً به وجود بیاید، آن فرهنگی که امروز اروپا دارد یا آمریکا دارد، مسلماً زایل خواهد شد، نابود خواهد شد، از بین خواهد رفت. باز فرمولهای تاریخی یک فرمولهای تخلّف ناپذیر و همیشگی و دائمی و لایتغیر است که «وَلَن تَجِدَ لِسُنَةِ الله تبدیلاً». اینجا هم سنت خدا عوض شدنی نیست.
کتاب «منشور حکومت علوی» مشتمل بر دوازده گفتار در شرح نهج البلاغه است که در سالهای 52 و 53 در مسجد امام حسن مجتبی (ع) و مسجد کرامت ایراد شده است. همچنین بیانات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدّ ظله) تحت عنوان «حکومت در نهجالبلاغه» که در اوّلین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه در سال 1360 ایراد شده بود، نیز در مطلع کتاب قرار داده شده است.
تأثیر بیانات آیتالله خامنهای (مدّظلّهالعالی) آنچنان بود که رئیس ساواک مشهد پس از برگزاری جلسهی شرح نهجالبلاغه بتاریخ 1353/10/13 به نیروهای تحت امرش نوشت: «به فعّالیّت خامنهای باید خاتمه داد.» ساعاتی قبل از تشکیل جلسهی دیگری از شرح نهجالبلاغه در 20 دی 53 معظّمٌله دستگیر و به کمیتهی مشترک ضدّ خرابکاری تهران اعزام و از این تاریخ تا سال 57 از همهی فعّالیّتهای تبلیغی و تدریسی منع میشوند.
کتاب منشور حکومت علویpdf رایگان، در فراکتاب موجود نمی باشد و امکان دانلود کتاب منشور حکومت علوی خامنه ای فراهم نیست.
محقّقان، نهجالبلاغه را برای این زمان بسیار قدر بدانند. حقیقت این است که اگر ما امروز «هزارهی نهجالبلاغه» را میگیریم، باید بدانیم که این کتاب عزیز از این 1000 سال اقلّاً 950 سال را در انزوا و سکوت بوده است. جز دانشوران و خواص، کسی از نهجالبلاغه جز نامی نمیدانست. اوّلین ترجمهای که از آن شده از مترجم روحانی محترمی است که اوّل بار نهجالبلاغه را بازاری کرد و به دست مردم داد؛ آقای سیّدعلینقی فیضالاسلام. من از ایشان قدردانی میکنم و کار ایشان کار مهمّی بود.
بتدریج، نهجالبلاغه توی بازار آمد و به دست مردم افتاد. مردم نمیدانستند نهج البلاغهای هم هست. تنها جملاتی از نهجالبلاغه شنیده بودند، که آن هم بیشتر در مذّمت دنیا و بخشهای کمی از اخلاق بود و دیگر هیچ. بعد از آن، قدری نهجالبلاغه دست به دست گشته است. کسانی بر آن شرح نوشتهاند و کسانی برداشتهای خود را به نام شرح نوشتهاند. همهی این زحمات ارجمند است، همه قابلتقدیر است، امّا در برابر عظمت نهجالبلاغه و کارهایی که باید انجام گردد در حکم صفر است.
بجز کتاب بسیار ارجمندی که استاد عالیقدر آقای مصطفوی به عنوان «کاشف الفاظ نهجالبلاغه» تنظیم کردهاند، کاری در این حد و در این مایه برای نهجالبلاغه انجام نگرفته است. نهجالبلاغه با این عظمت، این همه مورد اغماض قرار گرفته است.
کتاب منشور حکومت علوی مشتمل بر ۱۲ گفتار شرح نهجابلاغه است که در سالهای ۵۲ و ۵۳ در دو مسجد ارائه شده است.
امکان خرید کتاب منشور حکومت علوی به صورتی چاپی با تخفیف در فراکتاب فراهم است.
مشخصات کتاب منشور حکومت علوی در جدول ذیل در اختیار شماست.
مشخصات | |
ناشر: | انقلاب اسلامی |
نویسنده: | مقام معظم رهبری مدظله |
تعداد صفحه: | 238 |
موضوع: | شرح هفت خطبه نهجالبلاغه رهبری |
قالب: | الکترونیک و چاپی |