0.0از 0

رویکرد منجی گرایانه در عصر مدرنیته

رایگان
خرید
    • معرفی کتاب
    • مشخصات کتاب

    معرفی کتاب رویکرد منجی گرایانه در عصر مدرنیته 

    کتاب رویکرد منجی گرایانه در عصر مدرنیته، اثر راضیه صادق‌پور خامنه؛ حول موضوع رشد منجی‌گرایی در غرب به صورتی نوآورانه پرداخته که هر یک از سرفصل‌های ارائه شده در این کتاب، می‌تواند موضوع و محتوای رساله‌ای مستقل در شناسایی مجموعه بحران‌ها و بن‌بست‌های عارض شده بر مناسبات بشر امروز باشد.

    چنان که بررسی و تفحص درباره رویکرد بسیاری از فلاسفه و اندیشمندان غربی درباره منجی‌گرایی و آخرالزمان می‌تواند مورد توجه مجامع علمی و پژوهشی واقع شود.

    گزیده کتاب رویکرد منجی گرایانه در عصر مدرنیته

    اندیشه‌ی منجی‌گرایی در غرب
    با توجّه به اینکه بحث ما بررسی جامعه‌شناختی منجی‌گرایی در غرب است، پیش از بررسی عوامل جامعه‌شناختی، بی‌مناسبت نیست با ماهیّت اندیشه‌ی منجی در غرب آشنا شویم.
    «پروتستانتیسم» (نهضت اصلاح دینی قرن 16 م.) با هدایت مردانی، چون مارتین لوتر و جان کالوین موجب ویرانی نظام اروپایی تحت اقتدار کلیسای کاتولیک شد و با تقدیس نظام فکری سکولار، پیشاهنگ حرکتی شد که حیات دنیوی را به اساسی‌ترین هدف انسان بدل ساخت؛ چنان که در پی آن، دین از مسئولیت ایجاد و تأسیس نظام مخصوص خود منفک و تابعی از نظام سکولار شد.

    چندی بعد، پروتستانتیسم در هیئت انقلاب پیوریتان ها در اوّلین سال های کشف قارّه‌ی «آمریکا» از «انگلستان» جدا و در آن سرزمین جدید مبدّل به ادب و فرهنگ مهاجران شد که انگلستان را در هوای سرزمین موعود و دسترسی به ثروت و آمال دور و دراز خود ترک کرده بودند.. .