کتاب صفر تا صد طلاق و تاثیر آن در بزهکاری اطفال نوشته لیلا حیدری اقدم میباشد و انتشارات قانون یار آنرا به چاپ رسانده است. این کتاب نخست از قوانین و مقررات گوناگون طلاق سخن میگوید، سپس با بررسی عمیق ابعاد گوناگون زندگی بزهکاران و مجرمین، تاثیر طلاق را در کودکان و نوجوانان مورد بحث قرار میدهد. در این کتاب با بررسی ابعاد مختلف زندگی بزهکاران و مجرمین به شما نشان داده میشود که طلاق بیشترین آسیب و ضربه روحی را بر کودکان وارد میکند.
به بیانی بهتر کودکان معصوم امروز، میتوانند تبهکاران حرفهای فردا باشند. البته کلیه مطالب گفته شده صرفا در حد یک نظریه هستند و بدین مفهوم نیستند که همهی مجرمین حتما از صنف کودکان طلاق خواهند بود اما میزان آسیب و ریسک پذیری این افراد به سبب خلاءها و کمبودهای ناشی از طلاق شدیدا بالاست.
در عالم حقوق خسارات بر دو نوع است:
1_خسارات مادی 2_خسارات معنوی
خسارات معنوی خود نیز بر دو نوع است: 1-خسارات معنوی آنی 2-خسارات معنوی تدریجی که در بستر زمان تحقق مییابد.
طلاق هم از زمره مواردی است که در آن خسارت از نوع معنوی و به صورت تدریجی میباشد به این نحو که خلاء های ناشی از طلاق در بستر زمان و به صورت تدریجی در روح و روان فرزند که قربانی اصلی پدیده ی طلاق است، تاثیرمیگذارد. متشابه با آزمایش قورباغه ای که آن را داخل ظرف آبی میگذارند و دمای آب را رفته رفته و به تدریج بالا می برند و قورباغه دچار مرگ تدریجی میشود، در طلاق هم خلاء های ناشی از آن به تدریج در روح و روان کودک اثر میگذارد بطوریکه نه کودکیاش شبیه کودکی هم سن و سالانش است و نه زندگیاش. به ضرس قاطع می توان گفت که این دسته از کودکان که به آنها عنوان "بچه طلاق" اطلاق میشود هیچ وقت نمیتوانند مثل بقیه هم سن و سالان خود زندگی عادی داشته باشند.