کتاب دستورالعمل های بین المللی پلیس

در مقابله با جرایم علیه زنان و کودکان

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
10,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب دستورالعمل های بین المللی پلیس در مقابله با جرایم علیه زنان و کودکان

کتاب دستورالعمل‌های بین المللی پلیس نوشته‌ی سید مجتبی موسوی، به قوانین بین‌المللی که نیروهای پلیس در مقابله با خشونت علیه زنان و کودکان وضع کرده‌اند، می‌پردازد. آنچه که در کتاب دستورالعمل‌های بین‌المللی پلیس مورد بررسی قرار می‌گیرد دستورالعمل‌های بین‌المللی برای نیروهای پلیس در مقابله با جرایم علیه زنان و کودکان است. این کتاب توسط انتشارات قانون یار منتشر شده است.

جرایم علیه کودکان و زنان از جمله مسائلی است که در چند دهه اخیر، به طور جدی مورد توجه بسیاری از نهادهای بین‌المللی قرار گرفته است و خصوصاً وقوع مخاصمات مسلحانه داخلی و بین‌المللی از اوایل دهه 1990 به بعد و اعمال خشونت‌های فراوان علیه هزاران زن و کودک بی‌دفاع، بر اهمیت موضوع افزوده است.

علاوه بر خشونت های ارتکابی علیه زنان و کودکان در جریان مخاصمات مسلحانه، اعمال خشونت آمیز که در خانواده، اجتماع، محیط کار و تحصیل علیه زنان در جوامع مختلف از جمله کشورهای اروپایی انجام می گیرند، از جمله دغدغه های مطرح هستند که برای مقابله با آن راه کارهای مختلفی توسط دولت ها و ساز و کارهای بین‌المللی پیشنهاد شده است.

البته این راه‌حل‌ها با تمایل حذفی به خانواده همراه است، به این معنا که گرچه خشونت خانگی از قسمت‌های مطرح خشونت علیه زنان و کودکان شمرده می‌شود و در بسیاری موارد نیز غیرقابل انکار است، اما راهی بر اصلاح خانواده و یا توصیه‌هایی برای بهبود و تقویت روابط اعضای خانواده، برای مقابله با خشونت علیه زنان در نظر گرفته نشده است. 

 یعنی اگر بپذیرید که شرایط خانوادگی زنان و کودکان در بسیاری موارد، خوشایند نمی باشد و اعضای خانواده می توانند در دسته متهمین ارتکاب خشونت مورد توجه قرار بگیرند، چنانچه در برخی کشورهای اروپایی خشونت خانگی باعث نگرانی های بسیار بوده است، کمترین انتظار آن است که برای خانواده نیز در کنار دولت، اعضای جامعه مدنی و افراد انسانی برای مقابله با این معضل اجتماعی نقشی تعریف و به رسمیت شناخته شود، حال آن که در تحلیل اسناد بین‌المللی مربوطه، خلا چنین رویکردی به وضوح قابل دریافت است.

گزیده کتاب دستورالعمل های بین المللی پلیس در مقابله با جرایم علیه زنان و کودکان

بدن قربانی، صحنۀ وقوع جرم می‌باشد که می‌تواند مدارکی را ارائه دهد. از این مدارک، پزشک آزمایشگاه می‌تواند شهادت کارشناسی ارائه دهد. زخم‌ها، جراحات، بریدگی‌ها، سوزش و خراشیدگی‌ها می‌توانند به تایید وجود دخول، خشونت یا مقاومت کمک کنند این‌ها باید در یادداشت‌ها، گزارش و شهادت دکتر توضیح داده شوند.

مدارک مصور کمک بسیار خوبی در دستگیری و تعقیب و پیگرد قانونی خواهند بود. اندام‌های جنسی و اطراف آن‌ها می‌توانند نشانی از منی یا خون متجاوز یا قربانی بدست دهند نمونه‌هایی از مهبل زن، آب دهان یا مقعد قربانی، در صورت نیاز باید تهیه شود مواد موجود در مهبل با محلول سالین 140 خودشان را نشان می‌دهند.

تکه‌های نمونه را با هوا خشک کرده و سپس به آزمایشگاه بفرستید. اشیاء خارجی را که در ناحیه مقعد و آلت و دور شکم ممکن است پیدا شوند را برای پیدا کردن خون، منی و چیزهای دیگر به آزمایشگاه بفرستید. مناطق دهان مقعد و آلت را بدقت نظاره کنید تا در صورت امکان زخم‌ها، خراش‌ها، مناطق آسیب دیدۀ پوست، مدفوع یا ادرار را پیدا کنید.

اگر نقش مفعول یا فاعل بودن شخص (اشخاص) دخیل در عمل لواط مشخص نیست این آزمایشات را برای هر دو نفر انجام دهید. 141 موهای خارجی باید بعنوان مدرک نگهداری گردند. با شانه کشیدن ممکن داخل موهای بدن، با یک شانۀ ریز، می‌توانید تکه‌های موهای خارجی را جمع آوری کنید.

موها را با پارچه جمع‌آوری کنید برای موهای آلت و موی سر از دو شانۀ مجزا استفاده کنید. برای جمع‌آوری مواد دیگر از سطح بدن از چسب ترانسپارنت استفاده کنید. با کندم مو از مناطق مختلف بدن نمونه تهیه کنید. از دکتر بخواهید که موها را از ریشه بکند. همچنین از بازوها، پشت و سینه نمونه‌برداری کنید هر نمونه باید شامل 15 ریشه بکند.

از بازوها پشت و سینه نمونه‌برداری کنید هر نمونه باید شامل 15 تا 20 عدد مو باشد. از مژه‌ها 6 تا 10 عدد مو تهیه کنید. از بدن اجساد مرده هم نمونه تهیه کنید. هر نمونه باید در یک بستۀ پلاستیکی کاملاً ایزوله شده نگهداری شود. باید روی هر پاکت مشخصت کامل مو توسط دکتر ذکر شود هر نمونه باید برای آزمایشگاه مربوطه ارسال گردد.

صفحات کتاب :
150
کنگره :
‏‫‬‭‬‭K5191
دیویی :
‏‫‬‭345/025082
کتابشناسی ملی :
5722896
شابک :
978-622-229-068-9
سال نشر :
1398

کتاب های مشابه دستورالعمل های بین المللی پلیس