کتاب ره آورد آسمان (جلد دوم؛ متحابین) نوشتهٔ سیدمحمدجواد وزیری فرد در انتشارات رسم وفا منتشر شده است. این کتاب شرح حدیث معراج است.
از مهمترین عوامل رشد و کمال انسان، دوستی و دشمنی در راه خداست؛ یعنی اینکه انسان تمام احساسات و عواطف خود را نسبت به افراد در مسیر خدا قرار دهد. اگر کسی را دوست یا دشمن میدارد، فقط و فقط با انگیزهٔ الهی باشد.
حدیث معراج مرامنامه و نقشهٔ راه سالکان بهسوی خداوند است که پیامبر گرامی برای روشنشدن راه مسلمانان آن را گفتهاند. کتاب رهآورد آسمان شرحی راهگشا بر این حدیث شریف است که در آن علاوهبر حل مشکلات فکری و عقیدتی، راهکارهای عملی سلوک بهسوی خدا به مخاطبان عرضه میشود. دومین جلد از کتاب «رهآورد آسمان» به موضوع متحابین فی الله یعنی کسانی که بهخاطر خدا به یکدیگر مهر میورزند، پرداخته است.
کتاب ره آورد آسمان (جلد دوم؛ متحابین) شامل مباحثی همچون مراتب و انواع دوستی در راه خدا و علت اهمیت و ارزش آن و همینطور شامل کمالات و فوایدی است که بر اثر این نوع از دوستی نصیب سالکان الی الله میشود.
محبت به بندگان، تمرین محبت به خدا
محبت خدا به کسانی که همدیگر را دوست دارند، با هم ارتباط و پیوند دارند و دلهایشان یکی است و برای هم میمیرند، حتمی است.
محبت خدا ظرف بزرگی میخواهد که این ظرف همان دل انسان است. کسی که نتواند محبت یکی از مخلوقین را آنطور که باید در دلش نگه دارد، چطور میخواهد محبت خدا را نگه دارد؟!
به همین دلیل است که فرمودند: محبت خداوند مخصوص متحابین است. اینها تمرین کردهاند که محبت همدیگر را نه به زبان بلکه در دل نگه دارند. یعنی آنچه از خیر برای خودشان میخواهند برای او هم میخواهند؛ بلکه بیشترش را برای او میخواهند. آنچه را از شر برای خودشان نمیپسندند، برای دوستشان هم نمیپسندند؛ بلکه هیچ شری را حتی اگر برای خود بپسندند، برای او نمیپسندند. ایثار به معنای واقعی کلمه بین آنها برقرار است.
خلاصه اینکه باید ظرف دل را با محبت یکی از مخلوقین در راه خدا طوری آماده کنند که شایستگی پر شدن از محبت حضرت حق را بدون توجه به وسائط داشته باشند.
خداوند میفرماید: محبت من نسبت به کسانی که به هم محبت میکنند و کسانی که بر من توکل میکنند، حتمی است؛ تردید نکنید! وقتی من به کسی محبت دارم، اسباب و وسایل رسیدن به کمال را برایش فراهم میکنم. اگر محبت خدا برای کسی حتمی شد، او را به دست بلایا و مصائب نمیسپارد؛ مگر اینکه بخواهد انسان را تربیت کند. اینجاست که محبتی پشت محبتی دیگر نصیب انسان خواهد شد.