غدیر، امتداد خط رحمت و نعمت الهی بر انسان است. با غدیر، برنامەی هدایت بشر به اتمام رسید و اکنون این انسان است که باید از این چشمەی جوشان رحمت و حکمت حضرت حق، بهره ببرد و خود را سیراب کند. کتاب غدیر، وحدت تا ظهور، اثر سعید شروگی؛ با قلمی شیوا و روان سعی دارد غدیر را نقطهی اتصالی برای دو مفهوم بلند و حیاتی «وحدت» و «ظهور» معرفی کند و در این میان تلاش دارد تا ضمن آسیبشناسی برخی نگاههای مطرح در باب غدیر، ترسیمی روشن از هدف و برنامەی غدیر و مهمترین وظایفی که بر دوش تک تک مسلمانان میآورد، ارائه دهد. با مطالعه این کتاب شما هم میتوانید در این انجام وظیفه خود را سهیم بدانید.
اهمیت رسالت غدیر
اولین سؤالی که درجریان حادثهی غدیر پیش میآید این است که چرا جریان غدیر بسیار مهم است و اساسا اهمیت آن به چه دلیل است؟ در خطبهی غدیر پیامبر (ص) فرمودند:
«این خبر را هر کسی که حاضر است به غایبین برساند تا روز قیامت».
این مسألهی خیلی مهمی است. در کدام مسألهی دینی پیامبر وظیفهی تبلیغ را بر دوش همهی مردم میگذارند؟ یک اتفاقی در غدیر افتاده که در گذشته نیفتاده بود. مسألهای رخ داده که برای پیامبر (ص) بسیار مهم است و همهی مسلمانان باید از آن با خبر شوند. اهمیت غدیر را باید در اتفاقی که در آن افتاده جستجو کرد. پس باید به این سؤال پرداخت که ماجرای غدیر چیست؟ آیا مسألهای که در غدیر اتفاق افتاد، مسألهی دوستی پیامبر (ص) با امیرالمؤمنین (ع) بود؟ آیا مسأله این بود که پیامبر به مردم بگوید علی (ع) انسان شریف و خوبی است و او رفیق و دوست من است وشما مردم هم او را دوست داشته باشید؟! باید گفت: در اینجا بحث دوستی وارد نمیشود که مطرح کردن این مسأله برای انسانی که کل ماجرا را نگاه میاندازد و خطبهی غدیر را هم ملاحظه میکند، امری روشن است. آیا پیامبر (ص) مردم را سه روز دربیابان و گرما نگه بدارد برای اعلام صرفا دوستی؟! تأکید خداوند متعال بر لزوم ابلاغ برای یک دوستی و یک ابراز محبت فقط!!! پیمان بستن و عباراتی مثل «بَخٍّ بَخٍّ لَکَ یا عَلی أصبَحتَ مولای و مولی کلّ مؤمن و مؤمنة». چه ارتباطی با دوستی دارد؟! هزاران تأکید پیامبر نسبت به عظمت حضرت امیر (ع) و صدها شاهد دیگر. کوتاه سخن اینکه روز غدیر روز اعلام امامت و ولایت است. اما اینجا نیاز است که سؤال مهمی پرسیده شود و آن اینکه منظور کدام امامت و ولایت است؟.. .