کتاب آشنایی با فیلسوفان مسلمان اثر مشترک سید فضل الله حسینی، غلامرضا میناگر است. این کتاب در دو بخش عرصه های زندگی و نظریه ها تنظیم شده است که در نظریه ها، عناوین: کلام و مذهب، فلسفه و کلام فلسفی، اخلاق و عرفان به چشم میخورد.
از منابعی که در تدوین این اثر استفاده شده، می توان به تحریر تاریخ رسا از عبد المحمد آیتی، انتظار بشر از دین به قلم آیت الله جوادی آملی، فلسفه دین نوشته محمد حسین زاده، مجالس المومنین به قلم قاضی نورالله شوشتری و عیون اخبار الرضا اشاره کرد.
دفاع از عترت
همان طور که پیش از این از زبان خواجه آوردیم، وی علم کلام را به خاطر عطشی که به کشف حقیقت داشت دوست میداشت. فلسفه را نیز به عنوان برترین نظام استدلالی و برهانی در یاری مباحث کلامی به کار گرفت تا حقایق را چنان که هست بشناسد. هنگامی که عترت پیامبر را شناخت و در دقایق و ظرایف گفتار این حکیمان الاهی و رهگشایان حقایق هستی سیر کرد و گمشده های خود را یافت و از طرفی در سرگذشت غمبار این خاندان و بی خبر ماندن بسیاری از مردمان از معارف ناب آنان که در اثر فضاسازی ها و برنامه های مزورانه فرمان روایان ستمگر و دنیا طلب صورت گرفته بود اندیشید، تصمیم گرفت توان علمی و عملی خود را در دفاع از پیامبر و خاندانش به کار گیرد. سالها انتظار کشید تا فرصت این کار فراهم آید.
پیش از ورود به قلعه های اسماعیلیه و نیز تا پایان حضورش در این قلعه ها نتوانست اهدافش را چنان که میخواست عملی سازد. وی زندگی سخت همراه با تقیه خود را در این سالها سخت ترین و رنج آورترین دوران زندگی خود خوانده است.