کتاب تربیت دینی کودک نوشته ی محی الدین حائری شیرازی می باشد و توسط دفتر نشر معارف نیز منتشر شده است.
یکی ازمهمترین مسائل جهانی امنیت است. جهان نیاز به تمدنی از جنس توحید و توجه به خدا دارد تا بتواند ضامن امنیت عالم باشد؛ این امنیتی است که نفسانیت بر آن تسلط نداشته و خودش بر خودش مسلط است. شروع چنین تمدنی از برنامه های تربیتی کودکان است؛ برنامه ای که یک طرفش علم و قدرت و طرف دیگر عقل و کنترل و احساس مسئولیت است. با تربیت صحیح، انسان های مؤمن، معتقد، سؤال کننده و موج شکن پرورش یافته و جلو طوفان های آینده گرفته می شود. همان طور که موج شکن حریم درست کرده و کشتی هایی را که داخل آن ها هستند تأمین می نماید، انسان های مؤمنِ موج شکن هم در جامعه حریم امنیتی ایجاد کرده و در برابر طوفان ها دست به دست هم داده و فضا را قطعه قطعه و از قدرت امواج فتنه ها می کاهند.
کتاب تربیت دینی کودک، بازنویسی گفتارهای آیت الله حائری شیرازی در بیش از 70 جلسه «درس تربیت» با حضور دانشجویان علوم تربیتی است که می توان آن را «مقدمه ای بر تربیت»، به خصوص تربیت کودکان دانست و حاوی دیدگاه هایی عملی برخاسته از اسلام است که جای آن در میان دیدگاه های رنگارنگ علوم غربی خالی است.
تعلیم وتربیت بستر تمام برنامه ها و پاسداری از فرهنگ و جایگاهی سرنوشت سازاست. اگر جوانان درست تربیت نشوند، ابزار تهاجم فرهنگی خواهند شد. در جنگ نظامی اگر عده ای بر عده دیگر غالب شوند، مغلوب کشته یا به اسارت می رود، اما در جنگ فرهنگی، اگر فرهنگی بر فرهنگ دیگر غلبه یافت، نیروهای خودی سرباز و افسرِ دشمن می شوند؛ این خطر تعلیم و تربیت غلط است. امام راحل از ابتدای حرکت انقلاب، کار را از حوزه علمیه و کرسی درس خارج فقه آغاز کردند. حرکت ایشان از یک طرف استعمار وابسته را می شناساند و از طرف دیگر برخورد متواضعانه و صمیمانه ایشان بر روح شنونده تأثیر تربیتی و تعلیمی شگرف ایجاد می کرد. تربیت امام راحل و صدق و اخلاص و صمیمیت ایشان مثل وضو و تعلیم و مطالب برحق ایشان مثل الفاظ نماز بود و قبولی نماز به وضوی آن است. از ترییت ایشان استادهای صدّیق و مخلصی برخاستند که با آگاه کردن مردم، آن قیام بی نظیر ایجاد شد. امام راحل با اصلاح روش تعلیم و تربیت، علما را زنده کرد و با رهبری و کمک آنان ملتی را زنده و آزاد ساخت. اگر خانواده ها و جوامع عالَم بخواهند از مشکلات رهایی یابند، این کار در گرو اصلاح روش تعلیم و تربیت است.
کتاب حاضر بازنویسی جلسات دروس تربیتی ایشان در جمع دانشجویان علوم تربیتی شیراز است.
این کتاب بر پایه نظریه "انسان دو مرحله ای" تدوین شده و حاوی نظرات بکر و عملی و برخاسته از اسلام ناب است و دارای بخش هایی با عناوین زیر می باشد:
بخش اول: جهان بینی تربیتی: 1-انسان چیست؟، انسان، موجودی انتخاب گر، فطرت، شالوده و زیربنای تربیت، 2-خصوصیات فطرت و طبیعت و ...
بخش دوم: دین و تعلیم و تربیت: دین چیست؟ دنیا چیست؟، تفاوت کسب دین و کسب علم، متدین کردن، نجات مصدوم از زیر آوار دنیاست و تفاوت تعلیم و تربیت
بخش سوم: تربیت بر مبنای فطرت: 1-اصلاح آرزو، شروع کار تربیتی، 2-راه ایجاد صفات نیکو در انسان، 3-شش مراحل تربیت فرزند در کلام رسول خدا، الف) دوره سیادت کودک، ب) دوره فرمانبری کودک، ج) دوره ی وزارت و ...
بخش چهارم: عوامل تربیت: 1- مربی، مربی و ایمان، استراتژی و تاکتیک مربی، مربی و شناخت مرزهای فطرت و ...
بخش پنجم: روش های سوء تربیتی: اکراه، ایمان آور نیست، برخورد های غیر واقعی، مرید کردن دانش آموز خطرناک است، خوارج، مولود تربیت های تک بعدی و ...
یکی از اصول تربیت بر مبنای فطرت، استفاده از فعل به جای زبان است و این جزبا ایمان و خود سازی عملی نیست. ایمان قول و فعل، ظاهر و باطن، جامعه و درون منزلِ مربی را موازی کرده و وحدت عملی می بخشد. وقتی فرزند یا دانش آموز این موازات و هماهنگی را دید، تأثیر پذیرفته و به ایمان نزدیک تر می شود. این جز با خودسازی امکان پذیرنیست! علی (ع) می گوید: «غَضَبُ العَاقِلِ فِی فِعلِه وَ غَضَبُ الجَاهِلِ فِی قَولِهِ.»: «خشم عاقل درفعل اوست و خشم جاهل در سخن اومی باشد». مربیِ عاقل باید خشم و رضا و عاطفه و کل روابطش، در فعلش منعکس شود، نه در زبانش و مانند جاهل نباشد که کل روابطش در زبانش منعکس است. کمتر اتفاق می افتاد که حضرت امام ناراضی بودن از کسی بر زبانش جاری شود، اما از افعال و برخورد او این نارضایتی به چشم می خورد. اما جاهل طاقت نمی آورد و اگر چیزی از خشم گرفت، بر زبانش جاری می شود.
مربی اگر خود را به گونه ای بسازد که نظم داشته باشد، خود به خود سخن، نگاه و خنده او مقیّد می شود و به تبع، انضباطش در دانش آموز منعکس می گردد. از طرف دیگر، اگر شاگرد هم معلمی را پسندید، حرف و رفتار او مثل معلم می شود و خیلی از اخلاقیات معلم در او به سادگی نفوذ می کند. بنابراین مربیان باید خود را خیلی کنترل کنند که در تربیت، غضب و غیظ آن ها را فرا نگیرد؛ برای این کار آن ها باید عفو داشته باشند. این که قرآن می فرماید: «وَ الْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَ الْعَافِینَ عَنِ الناسِ»، منظوراز وَالْکَاظِمینَ الْغَیظَ کسانی هستند که خشم خودشان را ببلعند؛ به طوری که خشم دیگر ظهور پیدا نکند، نه این که در جایی قایم شده باشد و در حین این که مربی سخن می گوید، یک دفعه خود را نشان دهد و همراه الفاظ خارج شود. منظور از وَالعَافِینَ عنِ الناسِ این است که مربی عفو داشته باشد تا خطاها فراموش شوند و او آزاد از همه ی رنج ها، زخم زبان ها و بی حرمتی هایی که از دیگران به او رسیده، بتواند صحبتی اثرگذار داشته باشد.
جهت اطلاع از قیمت کتاب تربیت دینی کودک در دو نسخه چاپی و الکترونیک می توانید به سایت و یا نرم افزار فراکتاب مراجعه کنید.
کتاب تربیت کودک دینی، را می توان این گونه توضیف کرد که در این دریای مواج این روزگار، سعی دارند رویکردهای و راه کارهایی را عنوان کنند که چراغی است در ظلمتکده رسانه ای امروز. در زیر به بعضی از این کتاب ها که در فراکتاب نیز موجود می باشند، اشاره می کنیم:
دوره چند جلدی راه رشد که از همین نویسنده حاضر می باشد. کتاب تربیت دینی فرزندان، تربیت دینی در مدارس،تربیت دینی کودکان پیش دبستانی، چگونه دستورات دینی ما را تربیت می کند و ...
نسخه چاپی کتاب تربیت دینی کودک را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب سفارش داده و خریداری کنید و پس از دریافت از رهنمودهای آن بهره مند گردید.
نسخه الکترونیک کتاب تربیت دینی کودک را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.
مشخصات کتاب تربیت دینی کودک در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | دفتر نشر معارف |
نویسنده: | محی الدین حائری شیرازی |
تعداد صفحه: | 220 |
موضوع: | تربیت فرزند، اخلاق، دین پژوهی، روان شناسی، کودک و نوجوان |
قالب: | چاپی و الکترونیک |
نظر دیگران //= $contentName ?>
بخش سوم کاربردی بود...