نظر شما چیست؟

کتاب فلسفه هنر در واقع جستارهایی در فلسفه هنر و نقد و بررسی نگاه فلاسفه به هنر می باشد که اثری از احمدرضا معتمدی است. این کتاب توسط انتشارات سازمان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

معرفی کتاب فلسفه هنر

هنرمندان کمتر در مورد هنر سخن گفته‌اند زیرا هنر را جدا از بطن خود ندیده‌اند که درباره آن سخن بگویند غالب سخنان درباره هنر را فلیسوفان گفته‌اند؛ فلاسفه هنر را تحلیل کرده اند و از جسم درون آن سخنان بسیار گفته‌اند و نظریات مختلف داده اند.
احمدرضامعتمدی فیلم ساز برجسته کشورمان که خود در دانشگاه در زمینه فلسفه تحصیل کرده است و اکنون نیز استاد فلسفه هنر است تاکنون در کنار ساخت آثار فلسفی جدی مثل هبوط، زشت و زیبا، دیوانه ای از قفس پرید، قاعده بازی و آلزایمر؛ آثار مکتوب زیادی هم در زمینه فلسفه و هنر نگاشته اند. مثل: حوزه فلسفه هنر، فلسفه فیلم، نظریه فیلم دینی و اینک در کتاب جستارهایی در فلسفه هنر معتمدی پنج مقاله در باب نقد و تحلیل ارتباط فلسفه وهنر، از دیدگاه فیلسوفان مطرح غرب و شرق را در قالب یک دفتر بیان کرده است. مطالب این دفتر در کنار سیراجمالی که بر فلسفه هنر، از دیدگاه افلاطون و ارسطو تا دیدگاه فلاسفه امروزی دارد؛ بحثی نیز درباب سینمای عامه پسند هندوستان و تاثیر دین و فلسفه در آن دارد.

خلاصه کتاب فلسفه هنر

فلسفه هنر کتابی است که ابتدا به سراغ بازخوانی دیدگاه های افلاطون می رود:
چرا افلاطون تقلید از طبیعت زیبا را تبعید از بهشت حقیقت به برزخ حقیقت و مجاز می داند، نگاه افلاطون در باب زایش و آفرینش هنر چیست؟، رئالیسم و رویکرد به تقلید از واقعیت از نگاه افلاطون چگونه است؟، واکاوی و موشکافی نقدهای افلاطون بر رئالیسم در هنر و نظریه زیباشناسی افلاطون. سپس به سراغ آخرین فیلسوف بزرگ دوران تجدد هگل رفته و نظریات وی در باب تقسیم بندی هنر به ادوار تاریخی سمبلیک، کلاسیک و رمانتیک را که از دید معتمدی قابل تطبیق با مقوله «امکان_ قوه _فعل» ارسطویی است، بررسی می کند و در آخر به سراغ معرفی و شناخت ویژگی های هنر دینی می رود، این که چگونه یک هنر دینی نامیده می شود؟ آیا فقط سرچشمه گرفتن از یک حقیقت روحانی برای دینی نامیدن هنر کافی است یا ویژگی هایی دیگری نیز لازم است تا یک هنر دینی نامیده شود؟ و در نهایت بررسی تاثیر فلسفه و دین در سینمای عامه پسند هندوستان آخرین مطالبی است که در این کتاب بررسی می شود.
جستارهایی در فلسفه هنر همه موارد بالا را در پنج مقاله تحت عناوین زیر بررسی می کند:
الف:«زیبایی طبیعت» یا «طبیعت زیبایی»: «نقد افلاطون بر رئالیسم هنر»
ب: خوانش ارسطویی هگل و خوانش هگلی ارسطو در صورتبندی «اثر هنری»
ج: سمبولیسم از نظر هگل و سنت گرایان 
د: زبان کدام رسانه؟ «نسبت میان هنر شعر و زبان نزد هیدگر»
ه: تاثیر ادیان و کاتب فلسفی هند برسینمای عامه پسند هندوستان

فهرست کتاب

پیشگفتار
متن یادداشت استاد رضا داوری اردکانی
1. زیبایی طبیعت یا طبیعت زیبایی: نقد افلاطون بر رئالیسم در هنر
2. خوانش ارسطویی هگل و خوانش هگلی ارسطو در صورت‌بندی اثر هنری
3.سمبولیسم از نظر هگل و سنت‌گرایان
4. زبان، کدام رسانه؟ نسبت میان زبان، هنر، شعر نزد هیدگر
5. تأثیر ادیان و مکتب‌های فلسفی هند بر سینمای عامه‌پسند هندوستان

برشی از متن کتاب فلسفه هنر

آیا افلاطون با تلقی «انفعالی» از «تقلید»هنری، خردگریزی و دانش ستیزی هنر، ناسازگاری حکمت یا تراژدی، «جزئی گروی» شعر و ناتوانی از صدور «حکم کلی»، به درک درستی از «کنش» هنری نایل نشده است؟ آیا به زعم افلاطون«هنر» و زیبایی اموری کاملا متمایز و بیگانه اند؟ آیا او معتقد است«هنر» شایستگی آن را ندارد زمام امر خطیری چونان «زیبایی» را به دست گیرد؟ آیا افلاطون هیچگونه ساحتی از «معرفت زایی» یا اعجاز «شناختی هنر» را بازنشناخته است؟
چرا افلاطون تقلید از«طبیعت زیبا» را تبعید از بهشت «حقیقت» به برزخ «حقیقت و مجاز» تعبیر می کند؟ چرا از منظر افلاطون «زایش» و «آفرینش» در هنر، بنیاد در «حقیقت گرایی»، و «مسخ» و «استحاله» آن به جانب تقلید و بازنمایی، در رویکرد به «واقعیت گرایی» ریشه دارد؟
چرا رئالیسم و رویکرد به تقلید از واقعیت، تحریف «هنر آفرینش» و زوال « آفرینش هنری» را در پی دارد؟ افلاطون چه نسبتی میان « می مسیس» و «پوئسیس» برقرار می کند؟ آیا «تولید» در برابر نهاده ی «تقلید» یا آنکه خود نوعی از تقلید به شمار می رود؟ چه امکانی در ذات «واقعیت» نهفته است که در ساحت «بازنمایی»، «واقعیت» را به دگردیسی دچار می کند؟ «واقعیت» چگونه در «نمودار»، مسخ می شود؟

بهترین کتاب فلسفه هنر

می توان گفت کتاب حاضر یکی از بهترین کتاب های فلسفه هنر می باشد و توانسته تا حدودی مخاطبان خود را نیز اغنا کند.

دانلود کتاب فلسفه هنر pdf

نسخه الکترونیک کتاب فلسفه هنر را می توانید از طریق اپلیکیشن فراکتاب خریداری نموده و پس از دانلود در کتابخوان فراکتاب مطالعه کنید و با دیدگاه فلسفی هنر آشنایی بیشتری پیدا کنید.

دانلود کتاب فلسفه هنر pdf

مشخصات کتاب فلسفه هنر در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
نویسنده: احمدرضا معتمدی
تعداد صفحه: 211
موضوع: فلسفه و معرفت، هنر
قالب: الکترونیک

 

صفحات کتاب :
211
کنگره :
‏‫‬‭N۷۰‏‫‬‭/م۶ج۵ ۱۳۹۵
دیویی :
‏‫‬‭۷۰۱
کتابشناسی ملی :
4240809
شابک :
978-600-108-376-1
سال نشر :
1395

کتاب های مشابه جستارهایی در فلسفه هنر