امتیاز
5 / 5.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
4,500
نظر شما چیست؟
جان راسکین در هنر و معماری تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر آرای دوره ویکتوریایی قرار دارد. در کتاب مشعل حافظه به این موضوع اشاره دارد که می بایست از بناهای قدیمی به جهت ارتباط عمیق و رازآلودی که با گذشته دارند و نیز از آن جهت که مبدع طرح های خلاقانه ای است (و نه صرفا به جهت سودآوری شان) محافظت کرد تا بتوان به حقایق ابدی بشریت پی برد.

راسکین در کتاب مشعل حافظه (The Lamp of Memory)، نظر خود را درباره هنر عرضه می دارد و ارزش نقاشی و به طور کلی، ارزش هنر را در آن می داند که اندیشه های عالی فراوانی را به ذهن القا کند. راسکین سپس اندیشه های قدرت، تقلید، واقعیت و زیبایی را از هم مشخص می سازد، از ارتباطشان با یک دیگر سخن می گوید و هر یک از بخش های کتاب را به یکی از این اندیشه ها اختصاص می دهد. به عقیده راسکین، هنر از نظر شکل و قالب باید چنان باشد که قسمت های کوچک و بزرگ آن، یک دیگر را کامل کند و هماهنگی خاصی را که برای تکامل ضروری است پدید آورد.

جان راسکین (John Ruskin)، فیلسوف، منتقد هنری و نویسنده مشهور انگلیسی در هشتم فوریه 1819م در خانواده ای ثروتمند و متدین در لندن به دنیا آمد. بسیار کسان، راسکین را نویسنده ای بزرگ و نثرنویسی برجسته می دانند هر چند عده ای از منتقدان به ذوق هنری او شک دارند. تمام کتاب های راسکین که موضوعات بسیار مختلفی را شامل می شوند، دارای لحن و صبغه اخلاقی هستند.

در تمام طول تاریخ بعضی از کتاب ها جهان را تغییر دادند و شیوه نگاه ما به خودمان و دیگران را دگرگون کردند. آن ها به مباحث، اختلافات عقاید، جنگ ها و انقلاب ها الهام بخشیده اند. آن ها زندگی های بسیاری را ساخته اند و یا تباه کرده اند. حالا نشر روزگار نو برای شما کارهای متفکران بزرگ، پیشگامان، اصلاح طلبان و طالع بینان را فراهم آورده است. ایده هایی که مدنیت را تکان داد و به ما کمک کرد تا آن چه که اکنون هستیم باشیم. (ایده های بزرگ)

در بخشی از مشعل حافظه می خوانیم:

واقعیت این است که ما اهمیتی به نقاشی ها نمی دهیم و این حقیقتی غیرقابل انکار است. نمایشگاه ها محلی برای بحث و جایی برای لذت بردن از اوقات بیکاری هستند؛ اغنیای ما یکی دو نقاشی می خرند که گاه علت آن پر کردن فضای خالی گوشه ای در خانه، گاه برای کمک به پیدا کردن موضوعی برای گفتگوهای پیش از شام، گاهی به این دلیل که نقاشی سبک روز است، گاه برای کمک به نقاش فقیر، و به ندرت برای این که مجموعه نقاشی های مان را که چیزی در حد مجموعه جواهرات یا پروانه های مان هستند را کامل کنیم و در بهترین و نادرترین حالت به این دلیل که حسب ادعای خودمان علاقه ای واقعی به نقاشی داریم که معادل علاقه ای واقعی به یک صندلی راحتی یا تنگ آب مدل جدید است. اما گمان نمی کنم یک از هزار خریدار تابلوهای نقاشی به صرف علاقه به نقاشی یا لذت بردن از آن اقدام به این کار نماید.
دیویی :
701
کتابشناسی ملی :
3384888
شابک :
978-600-6867-99-1
سال نشر :
1395
صفحات کتاب :
96
کنگره :
N7475‏‫‭‭‏‫‬‭/ر16م5 1395

کتاب های مشابه مشعل حافظه