کتاب روانشناسی اینترنت به قلم یایر آمیچای هامبورگر است. او مدیر مرکز تحقیقات روانشناسی اینترنتی در فلسطین اشغالی و مشاور صنعتی برجسته در این زمینه است. پژوهشهای او درباره تأثیر اینترنت بر زندگی است. وی یکی از اولین تحلیلگران برای توجه به قدرت و اهمیت شبکههای اجتماعی آنلاین شناخته میشود.
کتاب روانشناسی اینترنت، راهنمای مهم و جذابی برای شناخت دنیای آنلاین است و استدلال میکند که در عصر پیشرفت مداوم فناوری، درک ما از روان انسان ریشه در نظریه های تثبیت شده دارد. این کتاب، با در نظر گرفتن هر دو جنبه مثبت و منفی استفاده از اینترنت، هم برای دانشآموزان و هم خوانندگان عمومی جذاب است. کتاب روانشناسی اینترنت با ترجمه نرگس شفاف در کتابستان معرفت منتشر شده است.
شبکههای اجتماعی به کاربران این امکان را میدهند تا با دوستانشان در سطح ویژهای از طریق گروههای خاص و به روشی عمومی تعامل داشته باشند. اخیراً متداولترین شبکۀ اجتماعی فیسبوک معرفی شده است. برای عضویت در فیسبوک، حداقل سن باید سیزده سال باشد، اما این قانون مکرراً نقض میشود و بسیاری از کودکان عضو فیسبوک میشوند. اخیراً برای ارسال پیام تبریک به پسری چهارده ساله وارد فیسبوک شدم. بر اساس تاریخ تولدی که در صفحۀ پروفایلش بود، او سیوسه ساله بود. به نظر میرسد استفاده از فیس بوک سرگرمی رایج و پذیرفتهای شده است که والدین میتوانند احساس کنند اگر کودکشان عضو صفحۀ فیسبوک نباشد، یک طردشدۀ اجتماعی است. عموماً کودکان معتقدند فیسبوک محیطی محافظت شده است که تقریباً تمام مزایای بالقوۀ اینترنت را دارد. در آنجا آنها از قلمرو خصوصی خودشان بدون دخالت بزرگسالان، به خصوص والدینشان، لذت میبرند و دیگر مدام تحت کنترل نیستند. بهعلاوه، احساس میکنند، میدانند که دقیقاً دنیا چه چیزی میخواهد دربارۀ آنها بداند و چگونه. برای مثال آنها میتوانند انتخاب کنند که چه عکسهایی را بارگذاری کنند و چه بخشهایی از اخبار شخصیشان را به اشتراک بگذارند. شروع فعالیت در شبکههای اجتماعی سریع و آسان است و این امکان را مهیا میکند که کودکان احساس کنند هر جا که بخواهند و هر وقت که بخواهند میتوانند با دوستانشان در ارتباط باشند، این احساس، قدرتمندی زیادی به آنها میبخشد.