کتاب آموزش مهارتهای اجتماعی به کودکان اوتیسمی نوشته پریسا عبادی، مژگان نیکفالآذر و ناشر کتاب انتشارات برگ و باد است.
اوتیسم دستهای از اختلالات تکاملی سیستم عصبی میباشد که از جمله تظاهرات اصلی آن میتوان به نقص در تعاملات اجتماعی، ارتباطات و نیز وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود اشاره نمود. علاوه بر نقص در تواناییهای اجتماعی و رفتارهای کلیشهای و تکراری، کودکان اوتیستیک دارای تأخیر در تواناییهای حرکتی هستند.
تأخیر در تواناییهای حرکتی در کودکان اوتیستیک متنوع میباشد و شامل تأخیر در نشستن، خزیدن، راه رفتن و نیز قدم برداشتن غیرطبیعی، کنترل ضعیف وضعیتی و نیز ناتوانی در برنامهریزی حرکتی میباشد. اصلی ترین تظاهر نواقص اجتماعی در اوتیسم شامل ارتباط چشمی ضعیف، فقدان احساسات یا تقابل اجتماعی، نقص در استفاده از رفتارهای غیرزبانی و عدم ارتباطات متناسب با سن میباشد.
اوتیسم در اصل، یک واژه یونانی است. معنی لغوی اوتیسم، خودگرایی است. کلمه اوتیسم یک واژه مرکب است که حاصل ترکیب دو واژه اوتوس و ایسم است. اوتیسم نوعی اختلال شخصیتی و روانی است که فرد در آن بیشتر به درون گرایی و فاصله گرفتن از محیط پیرامون و انسانهای اطرافش، حتی خانواده دچار میشود.
اوتیسم بیشتر در دوران کودکی در افراد ظاهر میشود و اکثراً قبل از رسیدن به 3 سالگی علائم آن در فرد پدیدار میشود. جالب است بدانید تا به حال دلیل اصلی بروز اختلال اوتیسم کشف نشده است علائم عمومی اوتیسم در کودکان میتواند مواردی مانند پرخاش کردن در مقابل ایجاد ارتباط با اطرافیان باشد. کودک در چنین حالتی، هیجان خود برای بازیهای دسته جمعی را از دست میدهد و گاهاً گوشه گیر و عصبی جلوه میکند. این اختلال، ریشهاش به تعاملات اجتماعی بر میگردد و در همان نقطه، خلل ایجاد میکند.