دیوید پاکارد در میکروکتاب مسیر اچ پی، از تمام آنچه که بر این شرکت بزرگ فناوری اطلاعات گذشته، پرده برمی دارد و بیان می کند که چگونه HP تبدیل به شرکتی 30 میلیارد دلاری شد. در میکروکتاب مسیر اچ پی (HP Way) می خوانید که چگونه دیوید پاکارد (David Packard)، شرکتی را راه اندازی کرد که از پس همه ی رکودهای اقتصادی آمریکا برآمد و چطور با فرهنگ سازمانی که ایجاد کرد، رضایت شغلی در کارمندان شان را به حد فراوانی افزایش داد.
اچ پی، شرکتی با بیش از 120 میلیارد دلار سود سالانه و شعبه های گوناگون در 160 کشور دنیا است. اچ پی، شرکتی که بیشتر ما آن را به علت پرینترهایش، می شناسیم، ولی چنان فعالیت های وسیعی دارد که شاید برای همه ما گمنام باشد. چگونه شرکتی با چنین وسعتی و بزرگی چنین اداره می شود که ارزش آن روز به روز بالاتر می رود؟
سعی و تلاش پاکارد و ویلیام ردینگتون هیولت (William Redington Hewlett) موجب شد که سرمایه کم آن ها بعد از تقریبا هفتاد سال به 90 میلیارد دلار برسد. HP در بخش کالیفرنیا راه اندازی شد شرکتی که بعدها ده ها و صدها زیر مجموعه برای خودش تولید کرد و یکی از قطب های بزرگ صنعت کامپیوتر در جهان شد و گاراژ کوچکی که هیولت و پاکارد در آن نخستین محصول خود را ایجاد کردند به عنوان تنها نماد شرکت و محل تولد دره سیلیکون شناخته می شود.
شرکت HP هم اکنون نیز در مسیر تحولات فناوری در صنعت الکترونیک پیشرو است. پس از ادغام این شرکت با شرکت وسیع کمپک اچ پی توانست در بسیاری از بخش های تولیدی و خدماتی جایگاه والاتر را کسب کند و رقابت را با (ای بی ام) داشته باشد. دیوید پاکارد، یکی از پایه گذاران اچ پی است. وی در دانشگاه استنفورد درس خوانده و همان جا با بیل آشنا شد. دیوید نشان عالی ریاست جمهوری آمریکا را به پاس خدمات وسیعی که شرکت اچ پی داشته، دریافت کرده است. ثروت او بیش از 3 و نیم میلیارد دلار برآورد زده شده که همچنان در حال بالا رفتن است.
میکروکتاب های سبکتو در حقیقت چکیده ای مهم از کتاب ها هستند که شما بتوانید آن ها را در زمانی معقول بخوانید. همه ما در روز زمان های پرت زیادی داریم که می توانیم با میکروکتاب آن را به زمان طلایی تبدیل کنیم. میکروکتاب ها شامل بخش های ثابتی هستند، در ابتدا توضیحاتی در مورد نویسنده وجود دارد چرا که وقتی شما با نویسنده آشنا باشید بهتر با کتاب ارتباط برقرار می کنید. در بخش بعدی، توضیحی کلی در مورد کتاب است که شما بتوانید در یک نگاه با مبحث کلی کتاب آشنا شوید و بخش آخر هم چکیده مفید آن است.
دیوید پاکارد می گوید: «علت اصلی موفقیت اچ پی این است، که ما کار خود را بر مبنای تامین نیازهای مشتریان انجام می دهیم. ما تک تک افراد سازمان را تشویق می کنیم تا همواره درباره ارتباط فعالیت های خود با اهداف اصلی، یعنی خدمت به مشتریان فکر کنند.»
رضایت مشتری در اچ پی، با ایده جدیدی که بر اساس ساخت محصولات جدیدی که نیازهای آینده مشتریان را تامین می کند، شروع شد. چون جلب رضایت مشتریان مستلزم توسعه سریع و کارآمد محصولات است. اچ پی علاوه بر ارائه یک محصول خوب، روی تامین سطح بالایی از خدمات پس از فروش هم تاکید دارد. در واقع، مهندسان فروش اچ پی فعالانه ترغیب می ٰشوند، تا در هر گونه اختلاف با شرکت جانب مشتری را بگیرند.
نوئل اِدرد، معاون فروش اچ پی می گوید: «ما نمی خواهیم شما کورکورانه با ما موافق باشید. ما می خواهیم از مشتری دفاع کنید. به طور کلی ما سخت افزار نمی فروشیم، ما راه حل هایی را برای مشکلات مشتری عرضه می کنیم.» تا دهه 1980 اچ پی تجربه کمی در بازار مصرف کنندگان داشت. اما، با عرضه اولین پرینتر لیزرجت اچ پی در سال 1984، اوضاع به سرعت تغییر کرد.
پرینتر لیزرجت محصول جالبی برای اچ پی بود، زیرا به جای استفاده از تکنولوژی ساخت خود شرکت (موتور پرینتر)، از تکنولوژی دارای مجوز شرکت کانن استفاده کرد. اچ پی با استفاده از این تکنولوژی توانست خط تولید جدیدی برای پرینترهای لیزری کوچک، سریع، قابل انعطاف و ارزان قیمت ایجاد کند. اولین پرینتر لیزرجت در سال 1984 به قیمت 3،495 دلار فروخته شد. هدف اچ پی در توسعه مدل های جدید بعدی، همیشه عرضه ویژگی های بیشتر با قیمت کمتر بوده است. این هدف نشان دهنده این واقعیت است که اچ پی درس خوبی از تجربه ماشین حساب گرفته است.