از دیرباز، باورهای آخرالزمانی مورد سوء استفاده اشخاص منحرف بوده و برای رسیدن به اهداف و اغراض مسموم خود، احساسات دینی مردم را بازیچه خود قرار دادهاند. یکی از این باورها، اعتقاد به مهدویت است که از صدر اسلام تا کنون مدعیان بیشماری داشته و از این رهگذر، دکان دارانی مسلمانان را فریب داده و به سوی خود دعوت کرده اند.
کتاب دکانهای کاغذی با موضوع جریان شناسی مدعیان دروغین مهدویت از سده نخست اسلام تا عصر حاضر تدوین شده است تا بتواند گامی در مسیر روشنگری و تحلیل لایههای پنهان سردمداران جریانهای مدعی مهدویت بردارد.
نویسنده کتاب کوشش کرده است؛ تا با پیروی از جدیدترین و کاربردیترین روشهای علمی جریانشناسی، به تحلیل لایهای علتها در جریانهای مدعی مهدویت پرداخته و نمونه متفاوتتری از کتابهای پیشین و مشابه را به بازار کتاب عرضه کند.
در این کتاب؛ پس از طبقه بندی مدعیان دروغین مهدویت، از گونه شناسی ادعائی تبعیت شده و هر شاخه از مدعیان به طور مجزا ادعاشناسی شده و تبعات منفی هر گونه را نسبت به زمان خود مورد بررسی قرار داده است.
نویسنده کتاب میگوید: «من این کتاب را یک کتاب مختصر و مفید در عرصه مهدویت میدانم و امیدوارم که با مطالعه این کتاب، دیگر شاهد فریفته شدن شیعیان به وسوسه مدعیان مهدویت نشویم».
لازمۀ جریان شناسی یک مسئله، آشنایی ابتدایی با مفاهیم و کلیات آن است تا بتوان، پیش فرض مشخصی را مطالعه کرد. بنابراین، با توجه به مسئله مورد نظر در جریان شناسی این کتاب، مؤلفه هایی همانند مهدویت، غیبت، ظهور و قیام، فرقه، مدعیان دروغین مهدویت، جریان شناسی، طبق هبندی، علل پیدایش، علل گرایش مردم، جامعه هدف و روش تبلیغ و همچنین شاخصه مدعیان دروغین مهدویت، تعریف و بررسی خواهد شد.