این کتاب اثر محسن ردادی«رجالزادگی»- یا همان آقازادگی- به عنوان یک پدیده اجتماعی در همه جوامع از دیرباز وجود داشته است، اما برای جامعه انقلابی ایران امروز، این پدیده بسیار منفی و منفور است. زیرا در نقطه مقابل آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی قرار دارد. هرچند بسیاری از فرزندان و منسوبین رجال سیاسی یا اجتماعی در کشور ما به دنبال امتیاز طلبی نیستند اما همان تعدادی که در چنبره ویژهخواری قرار گرفتند، پدیدهای زشت را رقم زدند که چهره نظام و حاکمیت را زیر سوال برده است.
در این اثر ریشهها و زمینههای این پدیده بررسی شده و پیشنهادهایی جامع، برای برخورد قاطع با آن در بستر تلاشها و تدابیر فرهنگی و اتخاذ راهکارهای حقوقی و ساختاری ارائه شده است. مطالبه جامعه و نظارتهای اجتماعی به ویژه توسط جوانان دغدغهمند قطعا امید به رفع این «عیب بزرگ» را تقویت میکند.
هرکسی در محیط زندگی و کار خود میبیند، این است که فرزندان و بستگان بسیاری از کسانی که در جایگاه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی پُر نفوذی قرار دارند، از فرصتها و امکانات ویژهای برخوردارند که مبتنی بر هیچ مبنای اخلاقی، منطقی و قانونی نیست و صرفا به خاطر انتساب و نسبتی که با یکی دارند، زمینه دسترسی و دست اندازی آنان به امکانات عمومی صاحب منصب و دولتی فراهم شده است.
از منظر توده مردم، ویژه خواری، رابطه بازی،به امری عادی آقازاده ها کارچاق کنی، سفارشهای غیرقانونی و ... توسط تبدیل شده است؛ و به جز هشدارها یا انتقادها و اعتراضهای موردی و محدود،گویا برخوردی جدی با این پدیده شوم صورت نمیپذیرد. متأسفانه در سطوح مختلف و اَشکال و اقشار گوناگون، این پدیده توسعه یافته است و دربار ه آن اقداممؤثر و بازدارندهای هم مشاهده نمیشود. تلقی جامعه در این باب، رها شدگی یامشروعیت یافتگی این پدیده و عدم باور عمیق و عزم راسخ در مدیریت کلان جامعه برای مقابله با آن است.