کتاب اندیشوران شیعی و عرفان ابنعربی نوشته حسین شکرآبی میباشد و انتشارات سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی این کتاب را به نشر رسانده است.در کتاب حاضر ضمن اشاره به مخالف تها و موافقت های بزرگان علمای شیعه تناسب اصول عرفان ابن عربی با آموزه های شیعی از منظر اندیشمندان بررسی خواهد شد.
در شکل دهی ساختار اصلی بحث سه ساحت توصیف، تحلیل و نقد نتایجِ مطالعات مورد توجه بوده است. حجم اصلی مطالب توصیف و گزارش آرا و نظرات گوناگون دربارۀ موضوع است و در پایان مطالب تحلیل و نقد شده است.
اقبال عارفان شیعی به ابن عربی و آثار او از دیرباز در تاریخ فکر شیعی به چشم میخورد. توجه به ابعاد معنوی و جنبه های حکمی تشیع، و نیز اظهار محبت و علاقه ای که در تألیفات ابن عربی به ائمه و اولیای شیعی(ع) دیده میشود، زمینه ای برای تمایل حکما و عرفای شیعه به مطالعه و شرح آثار اوست. در این فصل برخی موارد شایان ذکر را در این زمینه برمیشمریم:
مبحث اول: ابعاد معنوی تشیع
معنویت تشیع از امور مورد توجه پژوهشگران معاصر دربارۀ معارف و ابعاد گوناگون اسلام شیعی به مثابۀ محور اصلی همۀ آموزه های شیعی است. حکمت شیعی که مبتنی بر نوعی شناخت معنوی و عرفانی از حقیقت نبوت است.