یکی از خطراتی که در مدت کوتاهی میتواند هزینههای سنگینی را بر شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور واردکند، تهدیدات انسان ساختی است که زیرساختهای حیاتی وحساس را مورد هدف قرار می دهد. اتخاذ تمهیدات مناسب در حفاظت از تاسیسات و زیرساختهای حیاتی و حساس یکی از اقدامات اساسی در برنامهریزی دفاعی کشورهامحسوب میشود.
در این کتاب سعی شده ضمن تدوین شاخصهای آمایش و مکانیابی اماکن و زیرساختهای حیاتی و حساس با رویکرد پدافندغیرعامل گامی هرچند ناچیز در راستای مصون سازی و محافظت از اماکن و زیرساختهای حیاتی و حساس کشور عزیزمان برداشته شود.
آشنایی با اصطلاحات
زیرساختهای حیاتی مهم و حساس :کانونهای تاثیرگذار در هر کشوری که دشمن با ضربهزدن به آنها توان مقاومت کشور وهمچنین روحیه مردم را تضعیف میکند از قبیل پالایشگاهها، مراکز نظامی، نیروگاههای برق و گاز ، سدها و همچنین کارخانهجات مهم کشور
پدافندغیرعامل: به مجموعه اقداماتی که برای به حداقل رساندن تهدیدات دشمن برای نیروها،تاسیسات،وتجهیزات خودی از طریق اقداماتی مانند:استتار، پنهان کردن، پراکندگی، فریب، بازسازی، تشخیص و سیستمهای هشداردهنده در مقابل دشمن اطلاق میشود.
میتوان رابطه آمایش سرزمین و پدافند غیرعامل را در عواملی چون تهدید، آسیبپذیری، امنیت و دفاع توسعه همهجانبه، فرصتهای پیش رو و ساماندهی مورد توجه قرارداد.