امتیاز
5 / 5.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
57,000
40%
34,200
نظر شما چیست؟

کتاب مبانی مهندسی برق، با قلم رضا حق مرام به رشته تحریر درآمده و توسط انتشارات دانشگاه دانشگاه امام حسین(ع) منتشر و روانه ی بازار کتاب شده است. این کتاب می تواند به صورت بخشی مورد استفاده دانشجویان رشته مهندسی برق در درس های مدار ۱ و ماشین های الکتریکی ۱ و ۲ و همچنین دانشجویان رشته مهندسی مکانیک در درس های مبانی مهندسی برق ۱ و ۲ و همچنین مهندسان و صنعتگران نیز قرار گیرد.

معرفی کتاب مبانی مهندسی برق

تا جایی که بررسی شده، کتابی که درباره مهندسی برق و برای دانشجویان رشته مهندسی صنایع تألیف یا ترجمه شده باشد، کم یافته می شود، از این رو نویسنده کتاب مبانی مهندسی برق تصمیم گرفته است که این کتاب را به رشته تحریر درآورد که می تواند مرجع مناسبی برای استادان درس «مبانی مهندسی برق» و دانشجویان رشته مهندسی صنایع باشد. این کتاب با پرهیز از مبانی پیچیده و با به کار بردن روندی که دانشجویان پابه پا جلو بیایند تنظیم شده است.
کتاب مبانی مهندس برق می تواند به صورت بخشی مورد استفاده دانشجویان رشته مهندسی برق در درس های مدار ۱ و ماشین های الکتریکی ۱ و ۲ و همچنین دانشجویان رشته مهندسی مکانیک در درس های مبانی مهندسی برق ۱ و ۲ و همچنین مهندسان و صنعتگران نیز قرار گیرد.

خلاصه کتاب مبانی مهندسی برق

چارچوب کتاب مبانی مهندس برق در پیرامون یک مدار الکتریکی ساده متشکل از یک منبع الکتریکی، یک خط انتقال و یک مصرف کننده است. در فصل های مختلف کتاب سعی شده است این مدار توسعه داده شود. در یک تقسیم بندی می توان کتاب را شامل چهار بخش دانست. بخش نخست به چگونگی تولید و انتقال برق می پردازد و بخش دوم به مدارهای الکتریکی می پردازد. بخش سوم تأسیسات الکتریکی و اندازه گیری الکتریکی را تشریح می کند و در بخش آخر ماشین های الکتریکی تشریح شده است. مطالب کتاب در ۱۷ فصل تنظیم شده است. در فصل نخست، چگونگی تولید برق در نیروگاه ها و انتقال و رساندن آن به مصرف کننده ها با زبانی ساده توضیح داده می شود.
در فصل های ۲ تا ۷ مدارهای الکتریکی توضیح داده شده است. از یک مدار ساده شروع و به تدریج بر پیچیدگی مدار افزوده شده است؛ ضمن این که مدارهای الکترونیکی ساده نیز بررسی شده است.
در فصل ۸ اجزای مهم تأسیسات الکتریکی شامل تابلو برق، کلیدها و فیوزها و همچنین کابل ها و محاسبه سطح مقطع آن ها تشریح شده است. در فصل ۹ چگونگی اندازه گیری کمیت های الکتریکی توضیح داده شده و دستگاه های اندازه گیری الکتریکی معرفی شده است.
در فصل ۱۰ قوانین مغناطیسی مورد استفاده در ترانسفورماتورها، ژنراتورها و موتورهای الکتریکی جریان مستقیم و جریان متناوب تشریح شده است. در فصل ۱۱ ترانسفورماتور معرفی و نقش آن در شبکه های برق برای کاهش تلفات انرژی تشریح شده است. در فصل ۱۲ مبانی ماشین های الکتریکی جریان مستقیم و در فصل های ۱۳ و ۱۴ به ترتیب به تشریح ژنراتورهای جریان مستقیم و موتورهای جریان مستقیم پرداخته شده است. در فصل های ۱۵ تا ۱۷ به ترتیب به تشریح مبانی ماشین های الکتریکی جریان متناوب، ماشین های سنکرون شامل ژنراتورها و موتورهای سنکرون و موتورهای القایی شامل موتورهای القایی سه فاز و تک فاز پرداخته شده است.
سعی شده است در داخل فصول تمرین های مناسب برای کار بیشتر و تعمیق یادگیری دانشجویان ارائه شود. همچنین در انتهای هر فصل مسائلی ارائه شده است که می تواند به عنوان تکلیف از دانشجویان خواسته شود.

برشی از متن کتاب مبانی مهندسی برق

فصل 7: مدارعای الترونیکی

مدارها و مجموعه های الکترونیکی کاربرد بسیار زیادی در مهندسی برق از جمله در شبکه های برق، شبکه های مخابراتی و دستگاه های الکترونیکی دارند. در این فصل شما را با عناصر پر کاربرد الکترونیکی و چند مدار ساده الکترونیکی آشنا می کنیم.

۱-۷ کاربردهای مدارها و مجموعه های الکترونیکی

منابع تغذیه dc با استفاده از عناصر و مدارهای الکترونیکی برق ۲۲۰ ولت ac را به برق dc تبدیل می کنند. کاربرد موتورهای الکتریکی با استفاده از محرکه های الکترونیکی بسیار توسعه یافته است. محافظ یخچال، تلویزیون و کامپیوتر یک دستگاه الکترونیکی است. مبدل فرکانسی که فرکانس برق شهر را به فرکانس های مورد نیاز برای کنترل دور موتورهای ac تبدیل می کند یک مجموعه الکترونیکی است. سیستم های دیجیتال بر اساس عناصر و مدارهای الکترونیکی ساخته می شوند. اگر به هر خانه، اداره و کارخانه سر بزنید، دستگاه های بسیار زیادی وجود دارد که حداقل بخشی از آن ها الکترونیکی است. سیستم های کنترلی در هواپیماها، کشتی ها، موشک ها، ماهواره ها و خودروها الکترونیکی است.

۲-۷ عناصر الکترونیکی

چند نوع عمده از عناصر الکترونیکی عبارتند از:
۱) دیود
۲) ترانزیستور
۳) تریستور دوسیمه
۴) تریستور سه سیمه
۵) دیاک
۶) تریاک
۷)ترانزیستور IGBT

۱-۲-۷ دیود

دیود عنصری دو سر است که برای هدایت جریان، فقط در یک جهت طراحی شده است. علامت این عنصر در شکل ۱-۷ نشان داده شده است. دیود برای هدایت جریان از آند به کاتد آن و مخالفت با عبور جریان در جهت عکس طراحی می شود. اگر ولتاژ بسیار کوچکی در جهت مستقیم به دیود ایده آل اعمال شود، دیود هدایت می کند و مانند اتصال کوتاه عمل می کند. اگر ولتاژ معکوس به دیود ایده آل اعمال شود، هیچ جریانی از آن عبور نمی کند و مانند مدار باز عمل می کند. در دیود واقعی، باید یک حداقل ولتاژی به نام ولتاژ عبور در جهت مستقیم اعمال شود تا دیود هدایت کند.

دانلود کتاب مبانی مهندسی برق

نسخه الکترونیک کتاب مبانی مهندسی برق را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.

دانلود کتاب مبانی مهندسی برق

مشخصات کتاب مبانی مهندسی برق در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: دانشگاه جامع امام حسین (ع)
نویسنده: رضا حق مرام
تعداد صفحه: 308
موضوع: فنی و مهندسی، آموزشی
قالب: الکترونیک

 

صفحات کتاب :
308
کنگره :
TK۱۶۵
دیویی :
‏‫‬‭۶۲۱/۳
کتابشناسی ملی :
9056943
شابک :
9786222861223
سال نشر :
1401

کتاب های مشابه مبانی مهندسی برق