کتاب مباحثی از ارتینگ نوشته نوید زندیهیافتآبادی در نشر متخصصان به چاپ رسیده و وارد بازار نشر شده است.
اگر چه در منابع مختلف مهندسی برق مباحثی در خصوص ارتینگ مطرح میشود ،ولی لازم بود مجموعهای با یک روند از اطلاعات این حوزه جمع آوری و پالایش گردد تا برای دوستانی که به یک مرجع داخلی برای فعالیت در این حوزه نیاز دارند، در دسترس قرار گیرد. پتونیا به عنوان یک شرکت پیشرو صنعت برق و حوزه ارتینگ و حفاظت کاتدیک علاقهمند به اقدامی در این راستا و ایفای نقش خود در جامعه فنی کشور نیز بود. با همکاری این مجموعه و با ترجمه بخشی از کتاب راهنمای برقکارها (Electricians Guide) نوشته John Whitfield و برداشتی از سایر مراجع به یک مجموعه منسجم اولیه برای مطالعه و بررسی و صد البته نقد و بهبود در ویرایشهای بعدی دست یافتیم.
این مجموعه با نام مباحثی از ارتینگ بیشتر به انواع شبکههای ارت در تأسیسات و هادیهای حفاظتی و سایر روش های حفاظت پرداخته، لیکن نقطه قوت آن استفاده از روشهای محاسباتی ساده و بعضاً سرانگشتی در قالب مثال برای مقادیر انتخابی هادی با توجه به ادوات حفاظتی است که برای همکاران این حوزه میتواند مفید باشد.
کل کره زمین به عنوان یک هادی وسیع که در پتانسیل صفر میباشد، قابل فرض است. مفهوم پتانسیل صفر در انگلستان به نام ارت (زمین) و در ایالات متحده با عنوان گراند (زمین) نامیده میشود.
مردم به طور کم و بیش در ارتباط با زمین الکتریکی هستند، زیرا اگر سایر اجزای هادی که قابل تماس هستند، شارژ الکتریکی با پتانسیل متفاوتی با زمین الکتریکی داشته باشند، این امر منجر به شوک برق گرفتگی میشود.