نظر دیگران

نظر شما چیست؟
نگارش کتاب اثر سایه: کتابی برای بر افروختن قدرت نهفته درون، با هدف شناساندن یکی از بزرگ ترین هدایای زندگی یعنی «سایه» آغاز شد. در این کتاب، نویسندگانی چون دبی فورد، دیپاک چوپرا و ماریان ویلیامسون، سه آموزگار با سه رویکرد منحصر به خود، به معرفی این موضوع می پردازند.

تضاد میان آن که هستیم و آن که می خواهیم باشیم همواره محور اصلی تمام کشمکش های انسان بوده است. در حقیقت، دوگانگی مرکز اصلی اغلب تجربه های بشری است. زندگی و مرگ، خیر و شر، نیکی و بدی، امید و نا امیدی در همه ی ما انسان ها همواره در کنار هم وجود داشته و هر کدام به نحوی اثر خود را بر بخشی از زندگی ما می گذارد. اگر شجاعت را می شناسیم به این خاطر است که زمانی ترس را تجربه کرده ایم. اگر صداقت را تشخیص می دهیم به این خاطر است که زمانی خیانت را شناخته ایم. با وجود این ما اغلب طبیعت دوگانه خود را انکار می کنیم یا نادیده می گیریم.

اگر ما بر این باوریم که فقط در یک سوی این دوگانگی قرار داریم و در دامنه محدودی از ویژگی های بشری زندگی می کنیم، باید از خود بپرسیم پس چرا در حال حاضر از زندگی خود راضی نیستم. چرا با وجود اینکه به خرد و آگاهی والایی رسیده ایم، قدرت و شجاعت انتخاب های مقتدرانه و تحقق بخشیدن به رؤیاهایمان را نداریم و از همه مهم تر چرا همواره دست به کارهایی می زنیم که بر خلاف نظام ارزشی و منافع ماست. ما در کتاب اثر سایه: کتابی برای بر افروختن قدرت نهفته درون (The Shadow Effect: Illuminating the Hidden Power of Your True Self) ثابت می کنیم که دلیل تمام این ها در نیمه تاریک تر وجود ما، آن وجه نیازموده زندگی و سایه هایمان است، همان جا که قدرت ما نیز نهفته است. همان جاست که می توانیم کلید گشایش قدرت، شادمانی و توانایی محقق ساختن رؤیاهایمان را پیدا کنیم.

ما عادت کرده ایم از سایه زندگی و سایه خودمان واهمه داشته باشیم. هنگامی که خود را در حال اندیشیدن به افکار منفی یا رفتارهای به اصطلاح ناشایست می یابیم، از ترس فرار می کنیم و در پناهگاه خود پنهان می شویم. بی آنکه آن ها را بررسی کنیم دست به دعا بر می داریم که این افکار یا رفتارها دیگر سراغمان نیاید. هیچ از خود پرسیده اید چرا این کار را می کنیم؟ زیرا می ترسیم هر چه تلاش کنیم نتوانیم از این بخش از وجودمان خلاص شویم و اگر چه نادیده گرفتن یا سرکوب کردن نیمه تاریک وجودمان امری طبیعی است، اما حقیقت تلخ تر این است که فرار از سایه هایمان فقط قدرت آن ها را بیشتر می کند. انکار آن ها فقط موجب رنج، پشیمانی و نا امیدی می شود.

اگر نتوانیم مسئولیت خویش را بپذیریم و خرد نهفته زیر پوست ذهن خودآگاهمان را درک کنیم، سایه ما وجودمان را تسخیر می کند و به جای آنکه ما کنترل او را به دست بگیریم او کنترل همه چیز را به دست گرفته و اثر سایه را بیشتر دامن می زند. آن گاه نیمه تاریکمان وارد عمل می شود و برای ما تصمیم می گیرد، حق مسلم ما را برای انتخاب های آگاهانه از انتخاب غذا گرفته تا میزان پول خرج کردن و عادت هایمان سلب می کند. سایه ما به کارهایی وادارمان می کند که حتی تصورش را هم نمی کردیم و انرژی حیاتی مان صرف عادت ها و رفتارهای بیهوده و ناخوشایند می شود. سایه ما، ما را از تجلی تمام کمال خویش، بیان حقیقت وجودمان و زندگی خالصانه باز می دارد. فقط با پذیرفتن دوگانگی خویش است که می توانیم خود را از دام رفتارها و عادت هایی که انرژی ما را تحلیل می برند، نجات دهیم. اگر نتوانیم تمام آنچه را هستیم در آغوش بگیریم، اثر سایه چشمان ما را به روی حقیقت خواهد بست.

اثر سایه همه جا هست. شواهد حضور فراگیر آن را می توانیم در تمام ابعاد زندگی مان ببینیم. ما همه جا درباره آن می خوانیم و می شنویم. آن را در دوستان، بستگان، میان غریبه ها، در کوچه و خیابان، همه جا می بینیم و از همه مهم تر آن را در افکار، رفتار و روابط مان با دیگران تشخیص می دهیم. ما سعی می کنیم تا جایی که می توانیم از این سایه فرار کنیم؛ زیرا می ترسیم تابش نوری به این تاریکی موجب شرمندگی و سرشکستگی ما بشود. ما از اینکه به درون خود برویم و تاریکی هایی پیدا کنیم می ترسیم. به همین خاطر به جای عریان کردن آن ها سر خود را مانند کبک در برف فرو برده و از مواجهه با حقیقت سر باز می زنیم.

اما کتاب اثر سایه با سه رویکرد تحول برانگیز از حقیقتی تازه پرده بر می دارد که در حقیقت بر خلاف آنچه می ترسیم تجربه کنیم، اتفاق خواهد افتاد. به جای شرمساری احساس همدلی و به جای خجالت احساس شهامت خواهیم کرد. دیگر گمان نمی کنیم محدودیم، بلکه آزادی را تجربه می کنیم. آن گاه قدم از دنیای تاریک سایه بیرون نهاده و دنیایی روشن را زیر پای خود می بینیم. با همدلی و گشودن دریچه های قلبمان به روی جهان، اعتماد به نفس و شهامت در ما برانگیخته می شود. رها از همه ترس های گذشته با در آغوش گرفتن سایه خویش، خودِ کامل، اصیل و حقیقی مان را دیگر بار تجربه می کنیم، قدرت از دست رفته مان را باز می ستانیم، از بند رها می شویم و رؤیاهایمان را تحقق می بخشیم.

هدف کتاب اثر سایه: کتابی برای بر افروختن قدرت نهفته درون این است که رویکردی جامع و در عین حال چند جانبه از مفهوم سایه در اختیارتان قرار دهد؛ اینکه چگونه در ما و با ما متولد می شود، چگونه در زندگی ما نقش دارد و از همه مهم تر برای کشف هدایای سرشت حقیقی خود چه کارهایی باید انجام دهیم. پس از خواندن این کتاب دیگر هرگز سایه خود را مانند گذشته نخواهید دید.

امید از نگاشتن کتاب اثر سایه این است که سایه را از تاریکی درآورده و به روشنایی دعوت کنیم. این فرصت را بهترین مجال برای روشنگری است. کار سایه چنان که این کتاب نهفته، چیزی فراتر از یک فرآیند روان شناختی یا یک شوخی فلسفی است.

مباحث مهم کتاب اثر سایه: کتابی برای بر افروختن قدرت نهفته درون:

- چگونه با خود، دیگران و دنیا آشتی کنید.
- بخش هایی از وجودتان را که قدرت دگرگون ساختن زندگی تان را دارند، بشناسید.
- شهامت رهایی از هر آنچه شما را در بند نگه داشته است، پیدا کنید.
- با خود و زندگی حقیقی تان پیوندی دوباره برقرار کنید.

دبی فورد (Debbie Ford) نویسنده، مربی و معلم شناخته شدۀ آمریکایی است. کتاب های او تاکنون به بیست و شش زبان زنده دنیا ترجمه شده اند و در دانشگاه ها و دیگر کانون های خودشناسی در سراسر جهان تدریس می شوند. از آثار معروف او می توان به کتاب نیمه تاریک جویندگان نور، اشاره کرد.

در بخشی از کتاب "اثر سایه: کتابی برای بر افروختن قدرت نهفته درون" می خوانیم:

زمانی که درباره سایه، نیمه تاریک طبیعت انسان، حرف می زنیم تقریباً هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند یا ادعا کند وجود ندارد. ترس و خشم بارها بر زندگی همه انسان ها سایه افکنده است. اخبار حوادث سرشت انسان را به بدترین شکل نشان می دهد و گویی این خبرها هرگز تمامی ندارند. اگر با خودمان صادق باشیم باید اقرار کنیم وسوسه های تاریک گه گاه در ذهن همه ما سایه می افکند و بهایی که برای خوب بودن می پردازیم پنهان کردن بدی زیر نقاب است.

در این میان، به نظر می رسد معرفی نیمه تاریک دعوت به نوعی مناظره، روان درمانی یا حتی شب شعر عاشقانه است. به محض آنکه افراد از وجود آن مطلع می شوند، می خواهند از شر آن خلاص شوند. جنبه های بسیاری از زندگی وجود دارد که می توان برای آن راه حلی فوری پیدا کرد، اما متأسفانه سایه یکی از آن ها نیست. دلیل آنکه هزاران سال، یعنی از زمانی که انسان به نیمه تاریک خود آگاه شد، نتوانسته است مشکل سایه را حل کند، هنوز مبهم است. فقط وقتی می توان این راز را کشف کرد که بدانیم ابتدا چطور با سایه خود کنار بیاییم. بنابراین، من بخش نخست این کتاب را با این رویکرد به سه قسمت تقسیم کرده ام و این تقسیم بندی را براساس ذات پزشکی خود، یعنی تشخیص، درمان و در نهایت پیش بینی صادقانه میزان بهبودی، انجام داده ام:

1. هاله ابهام
2. راه خروج از ابهام
3. حقیقتی نو، قدرتی نو
سال نشر :
1397
صفحات کتاب :
239
کنگره :
‏‫‭BF۳۱۵‏‫‭/چ۹ب۲ ۱۳۹۷‬‬
دیویی :
‏‫‭۱۵۴/۲‬‬
کتابشناسی ملی :
4891483
شابک :
‏‫‭۱۵۴/۲‬‬

کتاب های مشابه اثر سایه