نظر شما چیست؟
کتاب هوش خاموش: اینترنت اشیاء نوشتۀ دنیل کلمریت و دنیل اوبووسکی، به این موضوع می پردازد که چگونه اتصال دنیای فیزیکی پیرامون ما به دنیای مجازی می تواند دستاوردهای بزرگی در پی داشته باشد.

منظور از دنیای فیزیکی همان خودروها، ساختمان ها، ماشین های صنعتی، لوازم منزل، دستگاه های پزشکی، دوچرخه ها، حیوانات و انسان هاست. منظور از دستاوردها هم برای مثال بازیابی اشیای گم شده و یا به سرقت رفته با استفاده از دستگاه های GPS به کار رفته در آن ها، نظارت بر وضعیت سلامت یک بیمار از طریق حسگرهای کوچک نصب شده بر روی بدن بیمار و جلوگیری از یک حمله قلبی، پایش دما و امنیت خانه شما از هر نقطه ای در دنیا است.

مفهوم اینترنت تعبیه شده در همه چیز هنوز به طور کامل در جامعۀ تجارت جا نیفتاده است و کتاب هوش خاموش (The silent intelligence)، مفهوم پیچیدۀ آن را ساده و قابل فهم می کند. کتاب حاضر شامل مصاحبه با افراد زیادی است که نقش فعالی در زمینۀ توسعۀ این بازار داشته اند و چندین دیدگاه ارزشمند در مورد اینترنت ابزار و وسایل را ارائه می کند.

شما در این کتاب با بعضی از تأثیرات آشکار و نه چندان آشکار این تکنولوژی بر روی زندگی روزمره و چگونگی به کارگیری این مفاهیم برای پیشرفت در زندگی آشنا خواهید شد. همچنین مطالبی در مورد روش های مختلف به کارگیری قابلیت های آن توسط شرکت های مختلف در جهت بهبود کسب و کار خود فرا خواهید گرفت.

دنیل کلمریت (Daniel Kellmereit)، مدیرعامل یک شرکت مشاوره ای موفق است که کتاب های زیادی نوشته و ذهن تحلیل گر کارآمدی دارد. دنیل اوبودوفسکی (Daniel Obodovski)، پروژه های M2M یا اینترنت اشیاء بسیاری را در کوالکام که یک شرکت فناوری و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی آمریکایی است، رهبری کرده و تجربۀ شغلی زیادی دارد. هر دو نویسندۀ این کتاب شبکۀ گسترده ای از افراد فعال در تکنولوژی؛ صنعت سیستم های اطلاعاتی و به ویژه M2M دارند.

این دو تصمیم گرفتند به سراغ شبکه های خودشان بروند و با آن هایی که بیشترین تجربه را دارند مصاحبه کنند، داستان های آن ها را شنیده و بازگو نمایند. در طول این کار با افراد خارق العاده دیگری که در این زمینه کار می کردند از جمله پیشروها، متفکرین و ایده پردازان بسیاری هم آشنا شده و مصاحبه کردند.

یکی از چیزهایی که در مصاحبه ها دریافتند این بود که در حال حاضر تا چه حد ایدۀ اینترنت اشیا در دنیای اطراف ما و به دور از چشمان مان در حال وقوع است و دلیل نامحسوس بودن آن هم این است که موضوع بسیار گسترده ای محسوب می شود و به آن به اندازه ی موضوعاتی مانند شبکه های اجتماعی و گوشی های هوشمند توسط رسانه های عمومی پرداخته نشده است. این واقعیت نویسندگان این اثر را بر آن داشت تا کتاب خود را هوش خاموش بنامند، چرا که بر این باورند که ماشین ها و وسایل پیرامون ما هر روز باهوش تر می شوند و این روند را نیز به صورت خاموش طی می کنند.

جملات برگزیدۀ کتاب هوش خاموش:
- آینده در حال حاضر اینجاست؛ فقط به صورت مساوی توزیع شده است.
- تصمیم گیری درست با تجربه حاصل می شود و تجربه از تصمیم گیری اشتباه.
- هیچ تکنولوژی ای را که به اندازه کافی پیشرفت کرده باشد نمی توان از جادو تشخیص داد.
- در ده سال آینده تجارت تغییری بیش از آنچه در طول 50 سال گذشته داشته است خواهد داشت.

- موارد استفاده اهداف یک سیستم را مشخص می کنند و برای فهم آن ها ما به گفتن داستان روی می آوریم.

در بخشی از کتاب هوش خاموش می خوانیم:
مردم می توانند بپرسند: چگونه می توان این جا را به مکان بهتری تبدیل کرد: مکانی کارآمدتر، امن تر، تمیزتر و غیره. روش های جدید مدیریت انرژی، زنجیره حذف و آلودگی چه هستند؟ اگر فرمانداری ها و دولت های محلی مجبور نباشند تا دیگر به جای کار اصلی شان بر روی عملیات مختلف و نحوه ی اجرای آن ها تمرکز کنند باز هم موفقیت متفاوتی به وجود می آید.

اگر به جای این که مجبور باشیم سیستم مدیریت شبکه ی نقل و انتقالات در یک شهر را به طور کامل طراحی کنیم بتوانیم آن را به صورت آماده از یک شهر دیگر گرفته و با داده های مربوط به خود از آن استفاده کنیم، یعنی راه حل را از شرکت های کوچک، افراد، NGOها، شرکت های بزرگ و یا هر چیز دیگری که می توانید تصور کنید بگیریم، آنگاه حمکرانی یک شهر نقش جدیدی را بر عهده می گیرد.

این سیستم تضمین می کند اقلیت ها هم به همان اندازه اکثریت ها از خدمات برخوردار می شوند، بودجه ها به درستی تخصیص داده می شود و این که متخصصین و برنامه ریزها از تخصص خود برای صلاح عمومی استفاده می کنند. بدین ترتیب جایی برای حقوق شهروندی جدید باز می شود. تغییراتی در حکومت و نحوه ی عملکرد شهر و همچنین مدل های کسب و کار به وجود می آید و همچنین مدل های کسب و کار جدیدی ممکن می شود. همه این ها زمانی ممکن می شود که شما شروع به اتصال چیزها به یکدیگر کرده و مردم را در میان آن ها قرار دهید.

به نظر ما این ایده ی بسیار جالبی است که به ساکنان شهرها امکان می دهد تا به سادگی از آنچه در شهر می گذرد اطلاع حاصل کنند این که نقشه ی آلودگی شهر به چه شکل است، زباله ها به کجا می روند و ترافیک و حمل و نقل عمومی در چه وضعیتی قرار دارد؟ تمام این اطلاعات به آن ها کمک می کند تا شهروندان بهتری بوده و شهر خود را بهتر اداره کنند.
سال نشر :
1394
صفحات کتاب :
157
کنگره :
QA76/5915‏‫‬‭/ک8ھ9 1394
دیویی :
004
کتابشناسی ملی :
4013163
شابک :
978-964-2695-64-5

کتاب های مشابه هوش خاموش