امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
38,000
نظر شما چیست؟
هدف اصلی کتاب فارسی عمومی، ضمن آگاه کردن دانشجویان رشته های دیگر با گونه های متنوع و جذاب نظم و نثر کلاسیک و جدید؛ نشان دادن کارکرد ادبیّات در عرصه های متفاوت باستانی، حماسی، عرفانی، تعلیمی، غنایی، جامعه شناختی و ادبیات پایداری است.

یکی از افتخارات بزرگ ما ایرانیان این است که زبان فارسی به عنوان سندی بسیار قوی و عالم گیر برای حفظ هویّت ملی و اخیراً زبان دوم عالم اسلام، برجستگی و کمال خود را در سطح جهان به منصّه ظهور رسانده است. کارکردهای متفاوت متون ادبی و اقبال گستردۀ بسیاری از ملیّت های غیر ایرانی، انگیزه های ما را در جهت فراهم آوردن این مجموعه نیرو می بخشد. فردوسی، مولوی، سعدی و حافظ در اوج قلّه های حماسه سرایی، سروده های عرفانی، ادبیات تعلیمی و غزل سرایی بر عمق و غنای ادبیات کلاسیک ایران افزوده اند. هرچند که شاعران دیگر نیز در این ماجرا بی نصیب نیستند.

شاید اولین پرسش خوانندگان این باشد که چرا به انواع ادبی پرداختیم؟ در پاسخ باید بگوییم که نویسندگان کتاب های فارسی عمومی، معیارهای متفاوتی را برای تقسیم بندی مباحث کتاب خود برگزیده اند. عدّه ای بر مبنای سبک های ادبی، جمعی بر اساس قالب های شعری و گروهی نیز تقسیم بندی موضوعی بدون توجه به قالب یا نوع را مبنای جمع آوری مطالب قرار داده اند. ما در کتاب فارسی عمومی بر آن شدیم تا از یک سو بر اساس انواع ادبی مشهور و برجسته، به ترتیب زمانی به گزینش مطالب دست یابیم و از سوی دیگر نسبت به نگرش های جدیدی که در عرصۀ ادبیات به عنوان مطالعات تطبیقی یا میان رشته ای ظهور کرده اند، غفلت نورزیم.

در بخشی از کتاب فارسی عمومی می خوانیم:

در یک منظومه حماسی، شاعر هیچگاه عواطف شخصی خویش را در اصل داستان وارد نمی کند و آن را به پیروی از امیال خویش تغییر نمی دهد و به شکلی تازه چنان که خود بپسندد یا معاصران او بخواهند در نمی آورد و در سرگذشت و یا شرح قهرمانی های پهلوانی و کسانی که توصیف می کند، هرگز دخالتی نمی ورزد و به نام خود و آروزی خویش در باب او داوری نمی کند.
صفحات کتاب :
207
کنگره :
‏‫‬‭PIR۳۳۳۱‏‫‬‭/ف۲۴۴۶ ۱۳۹۱
دیویی :
‏‫‬‭۸‮فا‬/۰۷۶
کتابشناسی ملی :
2852045
شابک :
‏‫‬‭978-600-5413-94-6‬‬
سال نشر :
1391

کتاب های مشابه فارسی عمومی