بیش از صد سال است که صدابرداری به عنوان یک حرفه شناخته شده است. اولین صدابرداران در ایستگاه های رادیویی مشغول به کار شدند. پس از اختراع سینما طولی نکشید که صدا به عنوان عنصر مکمل تصویر در فیلم های سینمایی جایی برای خود پیدا کرد.
صدابرداران نیز از استودیوهای رادیویی کم کم جذب محیط سینما شدند و حرفه جدیدی به نام صدابردار صحنه به وجود آمد. با رونق کار سینما و اهمیت آن در انتقال پیام و تبلیغ فکر، نحوه به کارگیری صدا و تصویر هم در این صنعت تأثیرگذار روز به روز دچار تغییر و بهبود روش های فنی و هنری گردید. در این میان صدا با توجه به گستره وسیعی که در اختیار دارد؛ در اکثر موارد گوی سبقت را از تصویر ربوده است و در بسیاری از فیلم ها؛ کاستی های تصویری انتقال پیام را جبران کرده و اهمیت غیر قابل انکار خود را نشان داده است.
در کشور ما نیز صدابرداری و خصوصا نوع سر صحنه آن سال ها قدمت دارد و افراد زیادی با تلاش و پشتکار خود در جهت تعالی آن زحمت کشید ه اند. اما متأسفانه دانش تئوریک صدا همراه با کار عملی در این زمینه پیش نرفته و در بسیاری از موارد دچار عقب ماندگی زیادی شده است. نبود یا کمبود کتاب های مرتبط با این حرفه به زبان فارسی، عدم آشنایی بسیاری از صدابرداران با زبان های بیگانه و متأسفانه کوتاهی در یادگیری را می توان از جمله دلایل این نقیصه دانست.
در این کتاب سعی شده است تا به ساده ترین شکل مطالب تئوری و فنی بازگو شود تا برای همه خوانندگان خصوصا جوانان پرشوری که به صورت تجربی وارد این حرفه شده اند؛ قابل استفاده باشد.
مرتضی دهنوی متولد 1336 نیشابور، فارغ التحصیل رشته صدابرداری از دانشکده صدا و سیما در سال1358 است. فعالیت حرفه ای خود را از مرکز زاهدان شروع کرد و سپس در شبکه های یک و دو سیمای جمهوری اسلامی ایران ادامه داد. در سال1381 با عنوان صدابردار ارشد بازنشسته شد، اما همچنان به فعالیت های حرفه ای خود در زمینه های مختلف صدا ادامه می دهد.
در پرونده کاری او سریال های امیرکبیر، سایه همسایه، یک گل و بهار، قافله عمو ...
شابک :
978-600-03-0108-8